Водещите новини
Home » Топ новини » Бивш служител на ДАНС шокира България: Братя Галеви са в Америка и са агенти на ДЕА!
Бивш служител на ДАНС шокира България

Бивш служител на ДАНС шокира България: Братя Галеви са в Америка и са агенти на ДЕА!

Пламен Галев и Ангел Христов, известни като Братя Галеви, са агенти на службата на САЩ за борба с наркотиците ДЕА и това обяснява ловкото им измъкване от проблемите с правосъдието у нас, твърди бивш служител на ДАНС, цитиран от столичен седмичник, цитиран от Блиц.

По думите му бившите барети са изведени в чужбина и вкарани в програмата на ДЕА за защитени свидетели. Според него „изчезването” им е пълна инсценировка, американската агенция просто се е погрижила за своите дългогодишни лоялни служители.

Източник на изданието дори твърди сензационно, че мафиотите са с нови самоличности и сменени имена. Пламен Галев в момента е приел името Дейвид Стивънсън, а Ангел Христов е бил прекръстен на Фредерик.

Глаев и Христов, докато бяха в България, винаги са отричали да имат зависимост от когото и да било. Преди години самият Ангел Христов казва: „Някои хора и институции се опитват да фактурират чрез нас присъствието си. Нечии глави могат да кажат, че сме станали агенти и на ЦРУ. Ние не мълчим, но и не си измисляме биографии, казваме само това, което знаем”.

Като доказателство за високопоставеното покровителство над двамата, източникът посочва и факта, че въпреки усилията на ДАНС фирмите и банковите сметки на Пламен и Геле не са отворени докрай.

„Отваряш една фирма и следва каскада от други, така че не може да им се хване краят. Това явно е замислено изключително компетентно”, обяснява бившият служител.

Според него двамата са били изпратени в средата на 90-те години в Дупница със задача да изградят прикритието си на мафиоти. Те обаче имали и по-конкретна задача, свързана с контрола върху производството и трафика на синтетични опиати. В завода на бившата „Фармация”, още в годините на соца е произвеждан каптагон под лиценза на мюнхенска фармацевтична компания. След това по време на приватизацията става ясно, че има големи количества психотропно вещество, което се влага в синтетичния наркотик. Имало е решение тези запаси да бъдат унищожени.

През най-силните си години те имали директни схватки с няколко големи производители на синтетика, не само от района, но и от страната. В крайна сметка поставили цялото това производство под свой контрол. Голяма част от опиатите са изнасяни в арабския свят, където Галеви имали отлични контакти. Част от тях били изградени по времето, когато те са служители в отдела за борба с наркотрафика в ГДБОП.

С „авторитета” си на наркотрафиканти Галев и Христов били пращани на мисии в Косово.

Там се срещали с опасни ислямски водачи. Покрай синтетичните наркотици Галеви имали и успешен бизнес с оръжие, като в началото според източника те използвали лиценз на Николай Гигов, но по-късно отношенията им с него се обтегнали. Твърди се, че в тази търговия те си партнирали с президента на Черна гора Мило Джуканович, Берлускони и други подобни скандални персони.

Твоят коментар
Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About clslavchev

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!