Home » България » Бивш директор в Комисията по хазарта арестуван след протест на прокуратурата
Бивш директор в Комисията по хазарта арестуван

Бивш директор в Комисията по хазарта арестуван след протест на прокуратурата

Той е обвинен за участие в организирана престъпна група, ръководена от Васил Божков, научи 365novini.

Апелативният специализиран наказателен съд измени мярката за неотклонение от „Домашен арест“ в „Задържане под стража“ на бившия директор на Дирекция „Контрол и правни дейности“ в Държавната комисия по хазарта Пламен Георгиев по протест на прокуратурата. Той е обвинен за участие в ръководената от Васил Божков организирана престъпна група и за длъжностни престъпления.

По отношение на него съдът отмени определението на първата съдебна инстанция и потвърди тезата на Специализираната прокуратура, че са налице данни, от които може да се предположи участието му в престъпната група и извършването на длъжностни престъпения. В качеството си на директор на дирекцията от 2015 до 2018 г. обвиняемият е действал в съучастие и като съизвършител с тогавашния председател на комисията Огнемир Митев, а техен

подбудител е бил Васил Божков. Налице е опасност обвиняемият да извърши на свобода друго престъпление, потвърди още съдът.

Съдебният състав потвърди в същото време определената от първата инстанция мярка за неотклонение „Домашен арест“ на доскорошния началник на отдел „Контролна дейност“ в Държвната комисия по хазарта.

Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончатлно и не подлежи на обжалване.

Флагман

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.