Home » Здраве » Билката на Васил Левски трябва да я знае всеки човек-помага за всичко
Билката на Васил Левски трябва да я знае всеки човек-помага за всичко

Билката на Васил Левски трябва да я знае всеки човек-помага за всичко

Има много хора, които не знаят тази билка и за това колко полезна е тя.

И какви ползи носи за здравето. Известно е обаче, че дори самият Васил Левски я е тачил, събирайки я за собствена употреба при различни болести и болежки. Името на тази чудесна билка е Котешка стъпка.

Това растение може да се открие на различни места, като например Стара планина, Родопите и Средна гора. Някои хора я познават и под други имена – див босилек и черновръх. Нейното любопитно име идва от нейната форма.

Учените са на мнение, че Котешката стъпка може да бъде изключително ефективно средство, ако сте болни от рак. Проведени са множество експерименти върху мишки, които са показали, че гризачите успяват да преборят болестта.

Освен това, билката се използва още при заболявания като камъни в бъбреците, цистит, диабет, гастрит, шипове, хемероиди и други. Може да се използва и при кокоши трън, твърдят старите билкари. Приготвяйте я под формата на чай и я консумирайте поне една седмица, казват те.

Освен това, билката Котешка стъпка помага и при мазоли. За да си помогнете в подобна ситуация, смесете мед, счукан чесън и цветове на билката. Така ще получите ефективен мехлем, който нанасяте върху проблемното място. Оставяте мехлема да подейства около половин час.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.