Home » България » Бе резсекретен строго пазен документ: наследството на Милен Цветков
Бе резсекретен строго пазен документ: наследството на Милен Цветков

Бе резсекретен строго пазен документ: наследството на Милен Цветков

Милен Цветков, който загина в катастрофа, причинена от 22-годишния дрогиран Кристиан Николов, е оставил на наследниците си огромен ипотечен кредит за около 120 хил. лв.

Заемът бил изтеглен преди 12 години, а в последните месеци тв водещият имал големи трудности в обслужването му, разбра 365 Новини.

Наследниците на Милен, 24-годишната Калина и 8-годишният Боян, няма да изплащат дълговете на баща си, тъй като ипотечният му кредит е имал застраховка „Живот“. Съгласно договора със застрахователната компания Милен бил застрахован за сума, равна на остатъка от главницата по кредита, а в случай на смърт застрахователят ще покрие остатъка по кредита, пише столичен таблоид.

През 2008 г., когато имаше срив на имотния пазар, предприемчивият журналист сключил изгодна сделка.

В разгара на кризата с недвижими имоти и срива на цените Милен купил апартамент от 85 кв. м. на баровската улица „Оборище“. Две години преди това Цветков продал имот в столичния кв. „Красно село“, заедно с много свои роднини изтъргувал и наследствена земя от 4 декара в Плевенско.

Сумата обаче не му стигнала за покупката на апартамента в центъра на Софя и Цветков ипотекирал жилището в Общинска банка за около 300 хил. лв.

След като остана без работа и предаването му бе свалено от ефира на Нова тв, изплащането на 4-цифрената вноска по кредита озорило Милен. Изпаднал в безизходица, Милен преместил ипотечния си кредит от Общинска банка в ОББ при по-изгодни условия.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.