Home » България » Бащата на починалия абитуриент с К-19: Това не са лечебни заведения, а мъртвилници
Бащата на починалия абитуриент с К-19: Това не са лечебни заведения

Бащата на починалия абитуриент с К-19: Това не са лечебни заведения, а мъртвилници

От 21 юли досега все още никой не ме уведомил официално, че синът ми е преместен от COVID-19 отделението в реанимацията.

Това заяви в „Студио Х“ по телевизия 7/8 Иван Денев, баща на починалия 19-годишен абитуриент Христо Денев, чиято смърт, според официалната статистика, е причинена от коронавирусна инфекция.

Христо е бил настанен в отделението за болни от коронавирус в болницата във Велико Търново в почти безсимптомно състояние – единствено с висока температура около 37-38 градуса. След няколко дни в мизерни условия (той и другите двама пациенти в стаята уринирали в 10-литрова пластмасова бутилка), момчето е било преместено в реанимацията, а вещите му били събрани в черни чували и захвърлени. След усилени мъки да изкопчат информация за детето си, санитарка казала на родителите му единствено, че могат да го загубят и животът му бил в Божии ръце.

„Отказваха ни всякаква информация, не казваха нито защо се е влошило състоянието му, нито какви лекарства приема и каква е терапията му. Беше ни казано, че не разбираме от медицински термини и това не ни касае“, разказа още бащата Иван Денев.

„Не знаех дали е бил жив, не знаех дали е бил там, дали е бил цял. Всеки ден чаках с надежда да разбера какво става“.

„При мое позвъняване на 30 юли, четвъртък, ми беше съобщено, че синът ми е интубиран. Дежурната лекарка ми съобщи, че той е с над 40 градуса температура, висок пулс – над 160-170 удара в минута и с високо кръвно налягане и ми каза, че е много зле. В 6:24 часа в четвъртък срещу петък жена ми звънна в болницата, откъдето ѝ казаха, че синът ни е починал в 6:20.

Питам как, когато тези скафандри, с които е персоналът, които се събличат или обличат за 30 минути, как е станало така, че в 6:20 те предполагаемо са били с екипировката, а в 6:24 са я съблекли, дезинфекцирали са се и са стигнали до телефона? Абсурдно е.

Имаше слухове, че е починал още в 5:00 часа. Оставен и намерен, а това е интензивно отделение!“, възмутен е от медицинския персонал покрусеният баща.

Според бащата на починалия Христо, в болницата синът му е бил лекуван с експериментално лекарство за ревматоиден артрит и автоимунни заболявания, което било все още в трета фаза на клинични изпитвания. В публикации в специализирани чужди издания за медицина се предупреждавало, че при лечението с „Actemra / RoActemra”, съществувал риск от сериозни инфекции при пациентите които могат да доведат до смърт.

„Със сина ми беше експериментирано. Ето това се случва в МБАЛ „Стефан Черкезов“ във Велико Търново. Това не са лечебни институции, а мъртвилници“, убеден е Иван Денев.

 

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.