Водещите новини
Home » България » Баща на 14-годишна ученичка от Пловдив: Това ли е начинът за трупане на приходи?
Баща на 14-годишна ученичка от Пловдив: Това ли е начинът за трупане на приходи?

Баща на 14-годишна ученичка от Пловдив: Това ли е начинът за трупане на приходи?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Баща сигнализира за глоба за първа лична карта на 14-годишно дете. Предаваме разказа му едно към едно:

Здравейте, искам да споделя с Вас нашата новина, която, мисля, че пак е актуална предвид повишената епидемиологична обстановка в страната ни. Дъщеря ни навърши 14 години в края на ноември 2020 г. и по закон в едномесечен срок трябваше да подадем документи за лична карта в 6 РПУ в Пловдив.

През декември в цялата страна бяха наложени строги карантинни мерки и децата бяха на дистанционно обучение, на същите им бе забранено да посещават молове и т.н. и по наша преценка преценихме да отложим това задължение.

Към края на януари 2021 г. бе взето държавно решение децата от 8-мите класове да започнат и присъствено обучение и ние престъпихме към подаване на документи за лична карта на дъщеря ни, при което от 6-то РПУ в Пловдив ни беше наложена глоба поради просрочване на едномесечния срок, даден за това задължение, но в нормална среда.

В същото време научихме от наши приятели, че в други РПУ-та в града не е налагана тази глоба. Тя е 20 лева, но не мисля, че в това е въпросът – в размера, а във факта, че можеше да бъде наложен по-лек режим за тези маловажни задължения при тази стресова среда в държавата и ситуация на затворени отрасли и бизнеси.

Това ли е начинът за трупане на приходи от тези институции? Пиша до Вас като моя приоритетна медия и при положение, че епидемията увеличава пак обхвата си и този въпрос е актуален и хиляди семейства ще бъдат изправени пред тази маловажна отговорност“.

Източник: plovdiv24

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.