Водещите новини
Home » България » Български лекари в един глас: Искаме ново затваряне
Български лекари в един глас: Искаме ново затваряне

Български лекари в един глас: Искаме ново затваряне

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Прогресивно започна да нараства натискът върху нас, отново се пълнят болниците. Ситуацията ни е позната от ноември, а в същото време мерките са напълно разхлабени и хората изобщо не спазват мерките, в транспорта не се носят маски масово, хората живеят като преди пандемията.

Това заяви пред Нова тв д-р Десислава Кателиева, представител на спешните медици.

Според нея ситуацията е много динамична, в една болница е имало свободни места, след малко вече са запълнени, защото част от пациентите идват и на собствен ход, така че се налага обикаляне на линейките в търсене на свободни места, каза лекарката. Според нея друг сериозен проблем е, че по-трудно се хоспитализират хора без коронавирус заради превръщането на много отделения в COVID-19 отделения.

Едва 4,2% от населението са ваксинирани, 3,7% са преболедувалите, под 10% от населението имат някаква защита, на каква основа да се справим по-добре сега?, посочи още г-жа Кателиева.

От наша гледна точка трябва да се затворят местата, където хората могат да се заразяват, където ходят без маски. Маски на открито не е ефикасна мярка, не знам защо някои хора продължават да твърдят, че няма как в ресторантите да се заразят хората. Това е мястото, което за съжаление отново трябва да се ограничи, също фитнесите, моловете, които са огромно пространство и се срещат различни хора. При положение, че британският вирус е толкова опасен, мерки трябва да се вземат бързо, смята лекарката.

Работният ни ден става все по-труден, все повече медици заболяват отново. Хора, носете си маските, пазете се, последиците са жестоки, обърна се към обществото д-р Кателиева.

Твоят коментар

About Натали Славова

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.