Home » Топ новини » Асен Василев обеща: Гласувайте за „Промяната“ и ще има свински със зеле за всички!
Асен Василев обеща: Гласувайте за "Промяната" и ще има свински със зеле за всички!

Асен Василев обеща: Гласувайте за „Промяната“ и ще има свински със зеле за всички!

В коментар на социалната предизборна програма на ГЕРБ бившият финансов министър от „Продължаваме промяната“ Асен Василев излезе с нестандартно предизборно обещание за бюджета в социалните мрежи – свинско със зеле за всички.

„По времето на ГЕРБ имаше свинско със зеле. Само че свинското беше до приближените фирми до ГЕРБ, а зелето – за българския народ.

Това, което ние правим през социалните бюджети, е да има и свинско, и зеле за всички българи“, каза Василев.

„Това, което ние направихме през последната година с бюджета и актуализацията му, позволи да се увеличат значително пенсиите, повече за една година, отколкото за 12, да се направи една широка социална програма насочена към младите семейства – с безплатни детски градини, данъчни облекчения, увеличение на майчинските, безплатни учебници, допълнителни средства за децата и не на последно място се увеличиха заплатите на учители, лекари, полицаи, армия. Като цяло инвестирахме в българските граждани“, каза Василев, присвоявайки си предложенията на опозицията.

„Това, което сме заложили в програмата за следващите 4 години, е да продължим тази социална насоченост в бюджетите. Това ще позволи да има ръст на икономиката и така ще може да се удвоят пенсиите, минималната работна заплата ще може да стане 50% от средната и да продължи да расте. Не на последно място залагаме в програмата на много сериозни антикорупционни мерки“, заяви още Василев.

Източник: Медиапуул

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.