Home » България » Ани Станева – непознатото българско златно момиче
Ани Станева - непознатото българско златно момиче

Ани Станева – непознатото българско златно момиче

Тя е наследничка на Станчо Станев, който повече от 50 години носи златни медали за България по ушу и в Китай е почитан повече от местните майстори на това бойно изкуство.

Ани Станева скоро ще надмине успехите на баща си. За последните 10 години е успяла да завоюва 48 златни, 2 сребърни и 2 бронзови медала, разказа bTV.

„Аз участвам в 6 различни дисциплини. Всяка година гледам да имам по нещо ново, с което да участвам. Те са като различни бойни изкуства. В ушу има над 1000 стила, аз владея 13 или 14 от тях и всеки един стил има свои специфики и определени качества, които трябва да притежава човек“, разказва тя.

Започва тренировки още когато е на 6 години, а на 17-годишна възраст взима участие в състезание за първи път – в Китай, на световно първенство.

„Древните хора са следили движенията на животните и са започнали да ги използват като за самозащита и вече създават различни стилове“, разяснява Ани.

Въпреки че познава Хонконг като петте си пръста, не би живяла там.

Гордее се, благодарение на успехите ѝ всички жители на 7-милионния град знаят къде е България.

„За себе си го правя, за клуба, който имаме, за баща ми, за хората го правя… Да покажем, че българите можем, че сме способни. Горда съм, че успявам да постигна нещо, въпреки заетото ежедневие, въпреки китайския наплив в тяхното бойно изкуство“

През април тази година тя отново се завърна с 4 златни медала и обещава, че на състезанието догодина ще ги удвои.

Източник: 24 часа

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.