Водещите новини
Home » Свят » Андрей Райчев: Америка се гърчи в предсмъртен спазъм!
Андрей Райчев: Америка се гърчи в предсмъртен спазъм!

Андрей Райчев: Америка се гърчи в предсмъртен спазъм!

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

„Случаят от 6 януари с нахлуването на хиляди протестиращи в Капитолия си е класическа цветна революция. САЩ нееднократно са организирали такива сцени в различни страни, но никой не е допускал, че и при самите тях това ще се случи“.

Това заяви в тв. интервю политическия анализатор Андрей Райчев.

„Изненадата е и във формата и мащаба на това събитие, изключително драстично – 5 трупа и нахлуване в парламента. Даже в окото на най-голямата и драматична политическа буря в България през 97-ма година не се стигна до нахлуване в Парламента. Протестиращите счупиха вратата и няколко прозореца, но така и не нахлуха вътре“, уточни Райчев.

Според него САЩ е главният военен ментор на България: „Вашингтон на 100 % е поел военното командване на страната ни, защото НАТО е слаба форма на тяхното военно присъствие в Европа. Затова, за добро или лошо, проблемите на САЩ са и наши проблеми. За съжаление в момента САШ навлиза в страховита турболенция, от която не съм сигурен че страната ще излезе цяла, а това няма как да не се отрази и на страна като нашата“.

По думите на анализатора демократите в САЩ смятат, че са победили с малко, но завинаги. Според него обаче не е възможно победа с толкова малко да бъде завинаги:

„Представяте ли си какво е 70 милиона срещу 70 милиона – по толкова са гласувалите за Байдън и Тръмп – при това, те не се понасят взаимно. Става дума за омраза, която многократно надвишава нашата поляризация БСП-СДС през 90-те години, а помните как държавата ни в един момент беше на ръба на войната“.

Той подчерта, че разцепена нация не може да бъде силна и добави, че разцеплението в САЩ е по-много важни въпроси – расов и полов:

„Имайте предвид, че там въобще не става въпрос за някаква повърхностна история – кой ще бъде президент. Става дума за гигантско фундаментално разцепване на най-силната и най-въоръжена нация в света. И нация, която е създала днешния световен ред, по който функционира света. Тази нация днес пред очите ни се гърчи в спазми, които може да са и предсмъртни“.

Райчев посочи, че демократите „не разбират докъде е докарана Америка“ и смятат, че са победили, а би трябвало веднага да започнат да работят за обединението на нацията.

Източник: Skandalno.net

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.