Home » България » Андрей Арнаудов: Българите днес живеят по-добре отпреди 30 години. Турско робство не е имало
Андрей Арнаудов: Българите днес живеят по-добре отпреди 30 години. Турско робство не е имало

Андрей Арнаудов: Българите днес живеят по-добре отпреди 30 години. Турско робство не е имало

Продуцентът Андрей Арнаудов даде интервю пред известен столичен вестник, с което разбуни духовете, видя 365novini.

Коментарите след изказването му са двуполюсни – едни го подкрепят, но болшинството викнаха “Разпни го”. Причините за това са две. Първо, Андрей Арнаудов твърдо заяви, че днес българите живеели по-добре отпреди 20-30 години. А държавата ни дръпнала осезаемо напред.

“Много хора си мислят, че сега живеем най-трудно и най-бедно, но това не е така. Нека да сравним начина, по който се развиваха нещата в България и положението на българина преди 20-30 години и пак да си говорим. Ситуацията у нас се подобрява и то чувствително.

Има прогрес на много нива”, категоричен е Андрей Арнаудов.

Екранната половинка на Иван Христов стигна и по-далеч в разсъжденията си като заяви, че турско робство в България не е имало. Той е убеден в това и го доказва с факта, че робите по принцип нямат лична собственост и имущество.

“А у нас не е било така. Ние сме имали и къщи, и земи, които сме обработвали и които са си били наши. Робство е имало при негрите в Америка – продавани и разделяни от робовладелците, тези хора са нямали нищо. Ние сме имали собственост”, казва Арнаудов.

Той е убеден, че ние самите се обиждаме като се наричаме роби и се чуди как може един съвременен и свободен човек да парадира и да настоява, че е бил под робство.

“Не знам как е точната формулировка на тези 500 години. Учените го наричат владичество, а писателите иго. Не знам. Не е съжителство обаче, щом сме вдигали въстания, насилвали са ни, убивали са ни… Трябва да се намери точната дума за този период, но тя в никакъв случай не е робство”, твърди Андрей Арнаудов.

Думите му взривиха социалната мрежа като предизвикаха лавина от коментари.

Различни при това. Може да споделите какво мислите вие по въпроса. Всъщност и по двата – имало ли е турско робство и по-добре ли живеем днес в България?!

Източник: Виж ти

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.