Home » България » Аламанов изригна: Да замениш джипката с диванче не е промяна!
Аламанов изригна: Да замениш джипката с диванче не е промяна!

Аламанов изригна: Да замениш джипката с диванче не е промяна!

„Наблюдаваме странна ситуация, в която политическите лидери се опитват да бият всички световни рекорди по изпитване на търпението на хората – още колко ще ги издържат… Ако няма комуникация, отиваме към нови избори. Комуникацията е методът, който може да спаси положението от нов или по-голям безпорядък“.

Това коментира пред БНР експертът по комуникации Любомир Аламанов.

Според него президентът трябва да връчи третия мандат на партия, която декларира, че би искала да състави кабинет.

„Това е сложно политическо решение и е добре, че президентът направи втори кръг разговори с партиите. Дано на тези разговори е победил здравият разум и комуникацията да е помогнала за намиране на по-добро решение за всички нас“, смята Аламанов.

Аламанов допълни:

„Трудно е да се определи какво точно иска Слави Трифонов. Дали иска да управлява сам еднолично и затова иска избори до дупка, или иска да събори системата. Но не може без система, трябва да има форма на управление. Ако по-точно артикулира какво иска да направи, ще помогне на останалите партии да се ориентират какво да очакват от него“.

По думите му партиите се заблуждават, че едни нови избори ще повишат резултатите им:

„Ако Слави се надява, че ще вземе повече гласове на следващите избори, явно не си е направил добре сметката. Част от неговите избиратели са дълбоко разочаровани, защото той опропасти смисъла на думата „промяна“.

Промяна не е да се махне един едноличен режим и да се сложи друг. Промяна не е да се смени джипката с диванчето. Хората искаха нормализиране, нормална европейска държава, от която да не бягат“.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.