Home » Здраве » Ако ставите често ви болят при промяна на времето, правете това!
Ако ставите често ви болят при промяна на времето правете това!

Ако ставите често ви болят при промяна на времето, правете това!

При хората с метеорологична зависимост всяка промяна в атмосферните условия води до влошаване на състоянието – най-често те са изправени пред силни болки в ставите.

Но защо костите и ставите болят при промяна на времето?

Промените в атмосферния въздух се отразяват при хора, които имат хронични заболявания на опорно-двигателния апарат, при които са пострадали костите и ставите. При промяна на атмосферното налягане, висока влажност, и също рязко и внезапно изстиване силно чувствителните пациенти с ревматизъм, остеоартрит, артрит, остеохондроза страдат от болка.

Факт е, че при тези, които страдат от ревматизъм или артрит, освен костите и ставите, нервните им окончания, също са увредени. Увеличаването на количеството вода във въздуха води до подуване на нервните окончания на засегнатите стави, а намаляването на температурата се отразява чрез болка върху тях. Поради промените в атмосферното налягане, налягането в ставната кухина също се променя. Това предизвиква дразнене на нервните окончания и човек започва да се оплаква, че костите “скърцат”.

За да облекчи състоянието си, пациентът трябва да избягва гореща вана или да посещава сауна. Повишената влажност в тези помещения само ще засили болезнените усещания.

От 365 Новини подбрахме изброени народни средства, които помагат за облекчаване на болката в ставите по време на влошаване на климатичните условия:

1) Чай от лук.

С помощта на лука можете да подобрите цялото тяло, да го очистите от вредните токсини и натрупвания. Чаят от лук предпазва от образуването на възпалителни вещества, причиняващи болка в тялото, от ревматоиден артрит, артроза и колит.

2) Чай от джинджифил.

Той е чудесен за облекчаване на симптомите на артрит. За да приготвите тази здравословна напитка, поставете в тенджера няколко резена пресен джинджифил, залейте ги с вода, кипнете я и варете чая в продължение на 15 минути.

3) Кайенски пипер.

Той съдържа капсаицин, елемент, който блокира предаването на сигнали за болка в мозъка. Можете да си купите крем с капсаицин от аптеката или самостоятелно да подготвите лечебната смес чрез смесване на лют червен пипер на прах с малко количество зехтин.

4) Карамфил.

Тази подправка има противовъзпалителен ефект и спомага за облекчаване на симптомите на артрит. Също така е отличен антиоксидант. Добавете няколко пъпки карамфил към чая или друга гореща напитка.

5) Практикувайте стречинг и джогинг – тази физическа активност отлично помага при болки в ставите.

6) Пазете се от изстиване.

Изстиването причинява болки в мускулите, ставите и сухожилията, затова е много важно да се предпазвате от ниските температури. Обличайте се с топли дрехи, а в случай на хипотермия използвайте топли компреси.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.