Home » Топ новини » Ако имате червен конец на ръката, то прочетете ТОВА! Всеки трябва да знае истината за него!
Ако имате червен конец на ръката

Ако имате червен конец на ръката, то прочетете ТОВА! Всеки трябва да знае истината за него!

Смята се, че носенето на червен конец е езически ритуал или, по-вероятно, еврейска, кабалистична практика.

Според някои вярвания жените трябва да носят червения конец на лявата ръка, а мъжете – на дясната. Според други, той трябва да се носи само на лявата ръка, каквото е и кабалистичното виждане.

Така е по-близо до сърцето. Лявата е приемащата страна, а червеният конец отблъсва отрицателната енергия. Носи добър късмет и съдба, както и богатство. Има поверия, според които червеният конец се използва срещу безпаричие.

Трябва да се завържат седем възела, колкото са дните в седмицата, за да има постоянна защита от Бог. Ако го връзва друг, то трябва да сте сигурни, че този човек е добронамерен към вас и ви обича истински.

Ако сте погледнати с лоши или завистливи очи, може получите главоболие.

В такъв случай някъде (освен измиване със светена вода) връзват именно червен конец. Най-често конецът е от вълна. Смята се, че той спира и отразява лошото въздействие. Вярва се, че абсорбира негативната енергия в тялото и предпазва от наранявания. Червеното се свързва с кръвта, раждането, създаването. Също така, червеното е цвят за изгонване на демони и болести.

В индуизма също има такъв обичай за връзване на червен конец на китката при определени религиозни ритуали.

Все повече хора носят червен конец на китките си, включително известни хора у нас и в САЩ. В крайна сметка, по-важно е с какъв смисъл го натоварваме и дали вярваме истински в него. Само в този случай може да ни помогне, като донесе късмет в живота.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.