Home » България » Адвокатът на Кристиян Бойков разкри дали той ще свидетелства срещу шефа си
Адвокатът на Кристиян Бойков

Адвокатът на Кристиян Бойков разкри дали той ще свидетелства срещу шефа си

Защитникът на Кристиян Бойков, който е обвиняем в хакването на данните на НАП, обясни, че вярва, че съдът ще го оневини. „Нормално е едно 20-годишно момче да се страхува, това са страшни обвинения“, каза още Любен Казанлиев, научи 365novini

„Към момента той е обвиняем. Дали може да стане свидетел, не е изключено. В случая не става въпрос за сценарий на филм. Трябва да се докаже дали обвиняемият е виновен или невинен“, заяви адвокат Любен Казанлиев.

„Поискахме Кристиян да бъде разпитан, а отговорът беше да пуснем молба. Кристиян няма да свидетелства в полза или вреда на даден човек, а на истината. Истината е, че е невинен. Има изтекли данни, но той не е виновен. Иван Тодоров няма как да е виновен, ако лицето, което е извършило това деяние, не го е извършил“, допълни той.

„Кристиян и Иван Тодоров имат служебни отношения. Той вярва, че не е извършил нещо, което да има пряка връзка с престъплението, в което го обвиняват. Разполагаме с доказателства за това и тепърва ще ги предоставим“, подчерта юристът.

Казанлиев коментира и чатовете в платформата Telegram, където Кристиян Бойков и Иван Тодоров са отправяли интересни послания, свързани с НАП.

„Ще свалям правителството, хаха!”, е писал Иван Тодоров, а Бойков е отговорил, че който намери IP адреса на новия сървър на НАП ще спечели каса бира от него.

Във връзка с репликата: „Ще свалям правителството“, Казанлиев заяви: „Всеки втори български гражданин вечер на ракия и салата сваля правителството. Това обвинение е несериозно“, коментира защитникът.

Адвокатът обясни, че това не са конкретни доказателства, а просто чат, в който могат да напишат абсолютно всичко. Той не го определя като доказателство за вината на двамата мъже.

„За да има поставена задача и тя да е изпълнена трябва да има и пострадали лица. Видно от доказателствата, които бяха тиражирани, всички сочени за пострадали лица заявиха, че не са чували за фирмата и за обвиняемите. Как може да има обвинение за рекет в такъв случай?“, чуди се той.

Според защитникът на Иван Тодоров двете телевизии, които показаха връзките на НАП и паролата в прайм тайм също са виновни.

Блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.