Home » Живот » 9-г. момченце намери бутилка с бележка в Марица, отвори я и се разплака от прочетеното
9-г. момченце намери бутилка с бележка в Марица отвори я и се разплака от прочетеното

9-г. момченце намери бутилка с бележка в Марица, отвори я и се разплака от прочетеното

Пусната преди седем години бутилка с писмо бе намерена между стария и новия мост на река Марица в Свиленград. На находката попада 9-годишният Ивелин Георгиев, който заедно със семейството си отива на пикник край реката в слънчевия неделен ден, пише stmost.info.

„Започнах да събирам захвърлени пластмасови бутилки, когато забелязах, че в една от тях има свитък от хартия“, разказва Ивелин, третокласник в СУ „Д-р Петър Берон“. „Занесох я на баща ми, който заедно с чичо Ангел решиха да я разрежат, за да видим какво има вътре“, продължи разказа си момчето.

Оказва се, че в бутилката е поставено писмо, чийто текст е сравнително добре запазен и четлив. В него е отправен зов за помощ на тежко болния 7-годишен Добромир, чиито родители са безработни и крайно бедни.

Писмото е написано от бабата на детето Елена Димчева, която е посочила точен адрес – с. Мирово, общ. Чирпан, както и телефон за връзка.

Упомената е и годината на изпращането му в бутилка по р. Марица – 2015 г.

Писмо в бутилкаТрогателната история развълнува Ивелин и близките му, които решават да се заинтересуват за съдбата на болното дете. Опитът да се свържат с бабата на посочения телефон е неуспешен, защото по-късно се оказва, че е сменила номера му.

„Тогава решихме да позвъним на кмета на с. Мирово, евентуално от него да получим информация“, казва Ангел Дойчев, един от компанията.

Кметът веднага се сети за случая, като заяви, че вече всичко е наред. Станалият на 13 години Добромир е жив и здрав, а родителите му са си намерили работа. Жива и здрава е и 73-годишната баба Елена, изпратила писмото в бутилка по р. Марица.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.