Home » България » 86% от учителите са против зеленият сертификат
86% от учителите са против зеленият сертификат

86% от учителите са против зеленият сертификат

Близо 35% от българските учители казват, че биха напуснали системата при въвеждане на зелен сертификат, разбра 365 Новини.

Неодобрението на въвеждането на зелен сертификат в образователната система е 86% срещу едва 12% одобрение.

Неговото неочаквано въвеждане ще блокира образователната система, ще доведе до отлив на учители и ще създаде брутални трудности на българските родители. Това пишат от Синдикат „Образование“ в отворено писмо до министъра на здравеопазването Стойчо Кацаров по повод напрежението в образователната система.

„През последните дни в медийното пространство се загатва за задължителен зелен сертификат за учителите в България. Какъв е вашият стратегически план за образователната система, за въвеждането на ОРЕС и диференцирания подход, за евентуално въвеждане на зелен сертификат към учители и ученици….

Образователната система е най-организирана и най-планомерна система в България, тя е най-голямата публична сфера и ефекта на брейнсторма не би бил приложим“, пишат още синдикалистите.

„Освен това организиране на хибриден учебен процес при липса на учители е невъзможен за организиране.

Преминаването в ОРЕС на начален етап води до огромни дефицити в учениците на тази възраст, а вредите за първокласниците ще бъдат непреодолими, при по-дълго прилагане на тази мярка.

Социалните партньори ви съветват да подобрите Вашата комуникация с Нас образователните експерти и нека диалогът, а не политическия диктат да бъде водещ при Вашите следващи решения и заповеди.

Синдикат „Образование“ запазва своята готовност да реагира с всички възможни средства, включващи протести и стачка при липса на диалог в тази трудна ситуация.“, категорични са експертите.

1 час

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.