Водещите новини
Home » Здраве » 7 чудотворни икони пазят от болести
7 чудотворни икони пазят от болести

7 чудотворни икони пазят от болести

У нас има седем силни чудотворни икони, които могат да помогнат на болните и да предпазят здравите.

1. На първо място е огромното изображение на св. Мина в едноименния манастир край столицата. Не един и двама са намерили изцеление след като се посетили святото място. Най-много помагал св. Мина на хора, които имат при проблеми с очите. Носят се легенди, че той   можел да накара слепец да прогледне.

2. След него по сила се нарежда Николай Мирликийски Чудотворец. Можете да намерите негов образ, който лекува, в една от най-малките църкви в България – на софийската улица „Калоян”, близо до хотел „Рила”. Според много хора, освенпри физически болежки, той помага и при душевни разстройства. Затова и в малкия храм се стичат десетки моми, които търсят семейно щастие. Свещениците разказват, че хората често искали от светеца и да им помогне да си намерят работа.

3. Надежда за брак и семейство може да ви даде светият образ на Фанурий. Светецът  помага и на женените. Една молитва към него потушава семейните дрязги.

4. От години се носят легенди за „Богородица Троеручица”. Тя се пази в Троянския манастир. Според тях Дева Мария чула молитвите на св. Йоан Дамаскин и накарала отсечената му ръка да порасне отново. Стотици хиляди богомолци минават през обителта всяка година, за да измолят чудо и за себе си. У нас изображението било донесено от атонски монах.

5. Гръцките манастири са свързани и с друга лековита икона. Тя се нарича Фанулска. За съжаление до нея могат да се доберат само мъже. Изображението се пази в българската обител в Атон – манастирът „Св. Георги Победоносец”.

6. Дълъг е списъкът от болежки, срещу които може да помогне чудотворният образ на св. Богородица. Тя се пази повече от 700 година в Бачковския манастир. От 200 година насам монасите изнасят светото изображение за литийно шествие по време на християнския празник Преполовение – между Великден и Петдесятница.

7. Божията майка или Пътеводителкатаикона в Рилския манастир, сътворява истински чудеса. Дори човек да не  евярващ,  една молитва пред нея облекчава болките му. Върху иконата се забелязват 32 малки отделения, в които има мощи на светци. Тази икона  е дар на манастира от сестрата на цар Иван Шишман.

Източник: pik

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook