Home » Идеи » 6 неща, за които е добре да говорите с половинката преди сватбата
6 неща за които е добре да говорите с половинката

6 неща, за които е добре да говорите с половинката преди сватбата

Повечето сгодени двойки обсъждат тонове въпроси относно къде ще се проведе сватбата, кой трябва да бъде поканен, кога да се организира моминско/ергенско парти, пропомня 365novini.

Но преди цялото сватбено планиране, най-важният разговор, който трябва да проведете с партньора си, е за самия брачен живот. Струва ви се твърде логично? Повярвайте, мнозина влюбени двойки, пренебрегнали наистина важните разговори, финишират с развод заради „непреодолими различия.” Ето 6 въпроса, които е хубаво да си изясните.

1. Планирате ли деца?

Наложително е да знаете дали вие и бъдещият ви съпруг искате деца. Това решение може да обрече брака преди да е започнал наистина, ако и двамата не сте на една и съща страница.

2. Има ли хора, с които не искате той да общува?

Тук става дума за онези приятели и бивши гаджета, с които той поддържа някакви отношения. Може би си мислите, че с вричането във вярност, е редно половинката ви да прекрати комуникацията, особено ако ви кара да се чувствате неудобно. Това няма да стане, докато не го изясните вербално.

3. Как ще работи вашият екип финансово?

Финансите са важна тема, която често се пренебрегва. Не забравяйте да говорите за неща, като например къде се надявате да живеете, текущите заплати и как ще се справите с големи покупки, настоящи или бъдещи дългове.

4. Как ще се справите с членовете на семействата ви?

Участието на вашите родители и други членове на семейството може да бъде огромно предимство (или пречка) за успеха на вашия брак. Хубаво е да уточните и да поставите граници, ако има нещо, което ви притеснява. Не искате свекърва ви да идва на гости 3 пъти седмично и да ви звъни ежедневно? Ами, кажете го!

5. Как се чувствате в секса?

Сексът рядко е проблем в началото на брака, така че дискусиите на тази тема често се отхвърлят. Говоренето за това как всеки от вас предпочита да дава и получава удоволствие, дори сега, когато всичко изглежда естествено и лесно, ще ви спести разочарованието, когато годините напреднат.

6. Какви са вашите дългосрочни планове, цели и мечти?

Представете си, че сте на интервю за работа и ви зададат въпроса „Къде се виждате след 10 години?“. Сега е моментът да отговорите на този въпрос, дори половинката ви да не ви е попитала. Кажете кои страни искате да обиколите, колко деца планирате и каква кариера бихте искали да изградите.

iwoman

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.