Home » Здраве » 5 признака на рак, които не приемаме насериозно
5 признака на рак

5 признака на рак, които не приемаме насериозно

Тези признаци на рак често изглеждат безобидни и затова много пациенти не ги приемат достатъчно сериозно, научи 365novini.  

Експертите казват, че симптомите на рака са „изключително разнообразни“. Много хора не приемат сериозно предупредителните знаци, докато тези сигнали могат да помогнат за идентифициране на рака на етап, при който лечението може да помогне за спасяването на живота.

Кашлица. В повечето случаи пациентите свързват кашлицата с настинка или алергии и не изразяват голямо притеснение, казва Тереза ​​Вартоломей, специалист в Центъра за превенция на рака.

„По принцип кашлицата не означава рак. Но трябва да се изследва продължителна кашлица, за да се изключи ракът на белите дробове “, казва Тереза ​​Вартоломей от Центъра за превенция на рака.

Според експерта кашлицата или дрезгавостта, които не отшумяват повече от две седмици, а също и не отшумяват след прием на лекарства, са сериозна причина да се обърнете към лекар.

Киселини в стомаха. Те може да възникнат поради много причини: например поради силен стрес, твърде мазни и сладки храни. Ако киселините се появяват само от време на време, тогава няма причина за безпокойство.

В други случаи си струва да запомните, че киселините могат да бъдат признак на рак на гърлото и хранопровода.

Сърбеж на кожата.Германските експерти отбелязват, че опасността, която представляват възрастовите петна и родилните петна по кожата, често се подценява. Междувременно петната могат да се развият в злокачествен меланом.

Признаци на този процес: сърбеж или парене. Ако човек забележи подобни симптоми, той определено трябва да посети дерматолог.

Кръв в изпражненията. Появата на кръв в изпражненията може да има много причини и повечето от тях са безобидни (основните от тях са хемороиди или незначителни разкъсвания на лигавицата).

Но на 50-годишна възраст всеки епизод на появата на кръв в изпражненията трябва да накара човек да назначи среща с лекаря, съветват експертите.

Подути лимфни възли.Увеличените лимфни възли, които не болят, са възможен признак на рак на лимфните възли. Това предположение може да е вярно, ако това безболезнено подуване продължава дълго време и не намалява. Медицинският преглед в тази ситуация трябва да бъде задължителен.

zdrave.to

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.