Home » Живот » 5-членно семейство живее с доход под 1000 лв. на месец
5-членно семейство

5-членно семейство живее с доход под 1000 лв. на месец

Правителството определи новата линия на бедност за догодина, научи 365novini. Тя ще е 363 лв., или с 15 лв. повече от сегашната.

Според нея се определят и помощите за социално слабите семейства. По данни на кабинета под прага от 363 лв. ще останат близо 1 700 000 семейства.

С доход по-малък от 1000 лв. на месец се справя петчленното семейство на Анелия и Младен от монтанското село Крапчене. „Правим икономии за много неща, за да ни стигат парите за необходимото – разказва Младен. – Съобразяваме се какви дрехи да купуваме, какви обувки, за да успяваме. Трябват и лишения, няма как“.

Младен работи в частна фирма, получава минималната заплата. За трите деца взимат детски.

За да вържат двата края, бащата помага при ремонта на всеки, който го извика, но и така не достигат линията на бедност, която в момента е 348 лв. на човек.

„Основно парите отиват първо за сметките и каквото остане за храна и евентуално за дрехи и обувки, ако е необходимо”, допълва Анелия Илиева.

Младен признава пред Нова тв, че в месеца прави и невъзможното децата му да не заспиват гладни. Наскоро им спрели тока и с помощта на добри хора събрали парите и го платили.

Ретро

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.