Home » Живот » 5-членно семейство живее с доход под 1000 лв. на месец
5-членно семейство

5-членно семейство живее с доход под 1000 лв. на месец

Правителството определи новата линия на бедност за догодина, научи 365novini. Тя ще е 363 лв., или с 15 лв. повече от сегашната.

Според нея се определят и помощите за социално слабите семейства. По данни на кабинета под прага от 363 лв. ще останат близо 1 700 000 семейства.

С доход по-малък от 1000 лв. на месец се справя петчленното семейство на Анелия и Младен от монтанското село Крапчене. „Правим икономии за много неща, за да ни стигат парите за необходимото – разказва Младен. – Съобразяваме се какви дрехи да купуваме, какви обувки, за да успяваме. Трябват и лишения, няма как“.

Младен работи в частна фирма, получава минималната заплата. За трите деца взимат детски.

За да вържат двата края, бащата помага при ремонта на всеки, който го извика, но и така не достигат линията на бедност, която в момента е 348 лв. на човек.

„Основно парите отиват първо за сметките и каквото остане за храна и евентуално за дрехи и обувки, ако е необходимо”, допълва Анелия Илиева.

Младен признава пред Нова тв, че в месеца прави и невъзможното децата му да не заспиват гладни. Наскоро им спрели тока и с помощта на добри хора събрали парите и го платили.

Ретро

Твоят коментар
Твоята оценка
Твоята оценка
Общо гласували

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!