Home » Здраве » 4 вида корем: Какъв е вашият и как да го стопите?
4 вида корем: Какъв е вашият и как да го стопите?

4 вида корем: Какъв е вашият и как да го стопите?

В следващите редове от 365новини ще ви посочим 4-те най-разпространени вида корем и как да стопите лесно всеки един от тях.

За да възвърнете първоначалната форма на фигурата си, е необходимо да знаете, че на първо място трябва да откриете причината за неговата поява. Можете да се ориентирате лесно в зависимост от формата на вашия корем. Само така ще го стопите успешно!

Не забравяйте, че за всяка промяна в обичайната форма и външен вид на тялото има причина. Същото се отнася и за появата на определен тип коремни болки: понякога усещате болка и напрежение в корема в резултат на общото увеличение на телесното тегло, а друг път това се дължи на приема на определени храни.

Какъв е вашият корем?

Ето кои са 4-те най-често срещани типа корем:

1. Алкохолен корем

Алкохолните напитки пречат на тялото да смели правилно храната, която сте приели. Освен това трябва да знаете, че те съдържат доста калории. За да се справите с този тип корем, вероятно се досещате, че трябва да преустановите приема на алкохол и да започнете да приемате по-голямо количество зеленчуци и плодове.

2. Корем след бременност

След раждане на дете вашият корем все още съдържа доста солидно количество мазнини. За да го стопите, ще е необходимо да започнете да правите подходящи упражнения и да се храните здравословно. Препоръчваме ви да се консултирате с лекар, за да ви помогне с насоки и съвети.

3. Стресов корем

Едва ли ще се изненадате от факта, че стресът в комбинация с лош сън оказва пагубно влияние върху тялото. Те несъмнено водят и до появата на мазнини в коремната област, както и до редица други проблеми. За да успеете да премахнете този вид корем, е нужно да елиминирате стреса или да го сведете до минимум, както и да си осигурите здрав сън (поне по 8 часа на денонощие).

4. Хормонален корем

Хормоналният дисбаланс може да доведе до натрупване на мазнини в областта на корема. Първото, което трябва да направите, е да нанесете промени в диетата си, като започнете да консумирате здравословни храни. Увеличете движението. Не на последно място – консултирайте се с лекар, тъй като хормоналните проблемимогат да се окажат доста сериозни.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.