Home » Топ новини » 17-годишно момиче, болно от рак, със силни думи, след като загубило косата си
17-годишно момиче болно от рак

17-годишно момиче, болно от рак, със силни думи, след като загубило косата си

„Ракът не ми пречи. Пак съм си принцеса!“ Това е посланието на седемнадесет годишната Андреа Сиера Салазар. И нейните снимки само го потвърждават.

Андреа живее в Тексас. Поставили й диагноза лимфом на Ходжкин от втора степен. След химиотерапията тя загубила косата си. Лечението превърнало винаги увереното в себе си момиче в срамежлив тийнейджър, разбра 365 Новини.

Но когато майка й споделила историята на Андреа с няколко модни агенции, един фотограф помогнал на момичето отново да открие своята истинска красота. Джерардо Хармендиа я заснел на снимки, които събрали хиляди лайкове в туитър.

– По този път се научих да се обичам и да се приемам независимо от това как изглеждам – пише Андреа във Фейсбук – косата не може да е мярка за моята личност. Всички момичета са принцеси и днес аз съм прекрасна както вътрешно, така и външно“.

модел-болен-от-рак

„Не знаех, че имам рак, просто веднъж се събудих с тежест и болка в шията, сякаш бях спала неправилно. Потърках шията си и усетих голям камък“.

Диагнозата на лекарите била: нодуларна склероза, лимфом на Ходжкин.

„Преди химиотерапията бях много уверен човек, но когато косата ми взе да пада, се гледах в огледалото и не се чувствах уверена“.

„После разбрах, че няма причина да се срамувам как изглеждам. Въобще трябва да се гордея“.

момиче-с-рак-без-коса

„Работата не е толкова в моята външност, колкото във вътрешната красота. Точно това и ни вдъхнови за фотосесия без перука“.

„Ракът не ми пречи! Пак съм си принцеса!“ – написала Андреа.

И това наистина е така.

момиче-с-перука

Източник: Свободна зона

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.