Home » Свят » 17-годишен преминал през ада на COVID-19 с разтърсващ призив към всички деца
17-годишен преминал през ада на COVID-19 с разтърсващ призив

17-годишен преминал през ада на COVID-19 с разтърсващ призив към всички деца

Младеж от ирландския град Дъблин, победил COVID-19, предупреди връстниците си за заболяването, пише Dublin Live.

Първите симптоми при Брендън Фей се появили на 25 март, разбра 365 Новини.

„Мъчеха ме кашлица и задух, но го приписвах на астмата”, разказва той. Следващия ден той отишъл на редовен преглед в болницата, където станало ясно, че е заразен с COVID-19. „Половин час по-късно вече бях в болничната стая. Загубих апетит, беше ми много трудно да дишам. Благодарен съм, че не попаднах в реанимацията и не ме включиха на апарат”, добавя той. Момчето прекарало три дни в пълна изолация, след което било преместено в стая с още двама пациенти с коронавирус.

„Бях много ядосан, чувствах се откъснато от света, никой не можеше да ме посещава. Единствените, които влизаха при мен, бяха медицинските сестри и лекарите. Беше ужасен опит”, отбелязва той. Благодарение на лечението, Фей започнал бързо да се оправя. В резултат на това бързо го изписали под домашна карантина.

Брендън признава, че заради възрастта си смятал, че е неуязвим към пневмонията.

„Обръщам се към всички тийнейджъри, които искат да ходят при приятели с преспиване, карат колела, ходят на плажа и се шлаят на групи. Задайте си въпроса наистина ли си струва? Вие разпространявате вируса.

Да, може да се отървете леко, но може да заразите родителите си, бабите и дядовците си. Защо не помислите за тях?”, пита той. Фей съветва младите хора да се възползват от Snapchat, Facebook, FaceTime или WhatsApp, за да поддържат контакти с външни свят.

„Не излизайте навън и не подлагайте семейството си на риск. Щом аз се разболях на 17 години, значи можете и вие”, посочва в заключение той.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.