Водещите новини
Home » България » Значение на знаците за препоръчителна скорост
Значение на знаците за препоръчителна скорост

Значение на знаците за препоръчителна скорост

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Въпреки че държавата контролира общите разпоредби за пътните знаци, общините определят ограниченията на скоростта за съответните им юрисдикции.

Държавите обикновено определят ограниченията за магистралите, докато градовете определят ограниченията на скоростта по улиците. Понякога е необходимо препоръчително ограничение на скоростта за временни цели или опасни места, за да се отразят времето, пътните условия, събития или инциденти.

Ограничителни и препоръчителни знаци

Ограничителният знак напомня на шофьорите за конкретен закон, който трябва да се спазва, докато препоръчителният знак просто препоръчва на шофьорите да обърнат внимание на определени фактори и предпазни мерки. Двата различни типа знаци са лесни за разграничаване, тъй като задължителните са червено-бели със черен надпис и кръгла форма, докато препоръчителните знаци за скорост са в квадратна форма, сини с бели цифри. За повече техническа информация относно изработка, монтаж и цени се свържете с Елит пътна сигнализация.

Основното разбиране е, че предупредителните пътни знаци са просто препоръка. Те могат да бъдат постоянни или временни, в зависимост от ситуацията и къде са поставени. Обикновено на изходните рампи се използват препоръчителни знаци с препоръчително ограничение на скоростта, което обикновено е много по-ниско от нормалното. Те се използват и при остри завои и на места, където шофьорите на камиони са застрашени от преобръщане. Препоръчителната скорост е обявена, за да съветва водачите, които може да не са наясно с възможните опасности от шофиране дори под ограничението на скоростта.

Електронни пътни знаци

Тъй като има различни ситуации, които налагат в даден район временно да се постави пътен знак за ограничение на скоростта, много градове намират за икономично и удобно използването на преносими електронни дисплеи.

Това модерно електронно устройство използва ярки LED светлини, които шофьорите могат да виждат от разстояние, което им дава достатъчно време за реакция. Машината може да бъде персонализирана така, че да показва каквото и да е съобщение, което служителите за контрол на трафика искат да предадат на водачите. Може да се използва по различни причини, включително показване на текущата скорост на водача въз основа на радарна технология. Длъжностните лица имат опции за модифициране, чрез които да направят текста мигащ или статичен.

Електронен знак, монтиран на подвижна количка се използва за показване на препоръчителни скорости поради различни неблагоприятни метеорологични или пътни условия. Използват се често при ремонти на част от пътната настилка, обезопасяване на строежи и други изискващи изострено внимание участъци. Гъстата мъгла или проливен дъжд също може да са причината за монтаж на устройството отстрани на пътя.

В заключение

Можем да кажем, че знаците за ограничение на скоростта трябва да се третират като предложение към шофьорите да карат по-бавно от официалното ограничение на скоростта. Местните власти, които искат да спестят време и пари, трябва да обмислят и снабдяването с преносими електронни знаци, монтирани на мобилна количка.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.