Home » Свят » Жените в българската общност в Чикаго са силни, а когато са сплотени са още по-голяма сила!
Жените в българската общност в Чикаго са силни а когато са сплотени са още по-голяма сила!

Жените в българската общност в Чикаго са силни, а когато са сплотени са още по-голяма сила!

Всичко започва преди 4 години. 50 жени се събират по фейсбук и празнуват 8ми март в ресторант „Балканика“.

После се събират отново за Коледа в БПЦ „Света София“. След 2-3 партита стават вече 300 жени и се налага да търсят по-големи зали. Така вече 4 години под ръководството на Емилия Иванова се правят само женски партита по случай 8ми март и Коледа. При всяко следващо събиране групата от жени се увеличава, като на тържеството в неделя по случай 8ми март присъстваха 510 жени и 35 деца.

Явно жените в българската общност имат нужда и харесват този формат. Емилия и тези, които й помагат правят всичко възможно всяко ново парти да е по-добро и да отговаря на изискванията и потребностите на членовете на този голям женски колектив.

От миналата Коледа по идея на Емилия Иванова се събират пари по време на партитата за благотворителни цели, разбра 365 Новини.

По време на миналогодишното Коледно парти са събрани $4900, които са дарени за ремонт на детското инфекциозно отделение към ВМИ – гр. Пловдив. Ръководителите на това отделение посрещат новината със сълзи на очи. На партито в неделя са събрани нови $3860, като $400 са дарени на Сдружението за Сираци в България, а следващите суми предстои да бъдат разпределени. Сдружение „Българка“ е в центъра на тези благотворителни акции.

Ето какво споделиха те:

„Скъпи приятели,
С огромна радост и благодарност ви информираме,че сумата която беше събрана на Женското Осмомартенско Парти в Чикаго е $3860.00❤

$400.00 веднага ще изпратим на Сдружението на сираците в България за закупуване на част от абитуриентските тоалети тази година в помощ на 22 сираци. Останалата сума ще бъде разпределена и използвана за следващите ни акции по които работим и за които ще ви уведомяваме своевременно тук!

Скъпи Българки от Чикаго,вие отново доказахте,че не само можете да се веселите,но и че имате огромни сърца,които туптят с любов към РОД И РОДИНА!

С уважение и признателност към всички организатори, спонсори и участници в томболата!
Благодарим за доверието!❤
Заедно можем повече 2020!“

Подобни масови събития се организират нелесно. Нужни са огромни усилия, време, стрес. Този аспект от своята дейност Емилия игнорира с усмивка и с думите: „За мен това не е тежест, а по-скоро удоволствие. Правя го от сърце и не с комерсиална цел“.

Тя има решимостта да продължи да организира женски партита по повод 8ми март и Коледа, докато има желаещи, а такива не само че има, но тяхната бройка непрекъснато расте. Емилия изказва благодарност на всички, които са й помогнали за организацията на Голямото Женско Парти по случай 8ми март в неделя: Romanova Entertainment, DJ Matti, момичетата от Jersey Girls и също на спонсорите на събитието – Марчела, Мариана Коцева, Таня Михайлова и Paradise Living.

От името на екипа на в.“България СЕГА“ пожелавам на Емилия здраве и енергия да продължи своята благородна мисия и да бъде все така успешна! Благодарим на всички жени за тяхната щедрост в благотворителните акции! Жените в българската общност са силни, а когато са сплотени са още по-голяма сила и позитивен фактор както за общността, така и за българската кауза като цяло.

Снимки:
Оксана Момчилова
Линка Шопова

Източник: България сега

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.