Водещите новини
Home » Идеи » Защо кучетата обичат да седят в краката ви. Дори не сте подозирали!
Защо кучетата обичат да седят в краката ви. Дори не сте подозирали!

Защо кучетата обичат да седят в краката ви. Дори не сте подозирали!

Казват, че кучетата са едни от най-верните същества на планетата, но за съжаление невинаги биват разбирани! Вижте как да не допускате това!

Ако някога сте имали или в момента имате куче, ще се съгласите, че това е нещо прекрасно. Самият ви най-близък приятел и любящо същество е в състояние да вдигне настроението ви, независимо колко сте тъжни. И изразът “Кучето е най-добрият приятел на човека” – не са напразни думи. Това е вярно!

Кучетата толкова много ви обичат и се обвързват с вас, че ще ви бъдат верни до края на живота си.

Но знаете ли, че всички навици и действия на кучетата си имат определена причина? Има хора, на които им трябва доста време да осъзнаят, че тези неща не са случайни и означават нещо. Оказва се, че кучето има толкова много неща, които иска да каже, и то важни, но ние не успяваме да го разберем.

Тази статия е за вас, за да можете да разберете по-добре най-добрия си приятел.

Когато кучетата ви носят подарък…

Понякога кучето ви носи в ръцете различни неща. Прави го поради една проста причина. Иска да привлече вашето внимание. Може би играчката е с цел да играете с него, а може би е нещо, което то самото иска. Може би иска нова играчка?

Когато се настанява удобно на леглото ви!

Защо кучето обича да спи с вас? Защото ви възприема като член на неговото семейство или глутница – вие сте един от най-близките му. Въпреки това, по някаква причина, вие изпитвате особена наглост, когато се намърда в леглото ви до вас.

Когато сяда под краката ви!

При кучетата, както и хората е много добре развита конкуренцията. Когато те сядат в краката ви, това е като “запазване на територията” и иска да го приемете като член от глутницата.

Ако обаче усещате кучето си плахо, то търси сигурност и иска да бъде защитено.

Когато лежи по гръб с лапи нагоре!

Това е знак за умствената концентрация. Така че, най-вероятно в ума му вече се раждат някакви бели. А това означава, че се чувства напълно безопасно и напълно ви се доверява.

Когато се прозява …

Е, няма нищо сложно в тази ситуация: кучетата се прозяват поради същата причина, както хората. Най-вероятно те просто се нуждаят от чаша кафе (шегуваме се). Значи са уморени или им е скучно или пък някои друг се прозява (знаете, че прозявката е много заразна).

Когато е разкъсало цели парчета от вашия любим диван…

Случва се, че се връщате у дома и виждате, че… Най-общо казано това все пак е домашен любимец и си мислите, че си е играел. Но най-вероятно това се дължи, че е бил ужасно притеснен поради вашето отсъствие и по този начин е намерил отдушник за своята тревожност. Неопитните кученца са изложени по-често на това, защото те все не могат да се контролират при ежедневното отделяне със стопаните си. Опитайте в този случай да се разхождате малко по-дълго с кучето си, така че то да освободи цялата натрупана енергия.

Когато се гали и трие в краката ви …

Когато кучето ви се подмазва и се трие в краката ви, то се нуждае от успокоение и потвърждение, че го обичате все още. Важно е да разберете, че трябва да го обичате и да го карате да се чувства в безопасност. Нека знае, че всичко е наред, показвайте признаци на любов и привързаност.

Когато се свива на кълбо!

Ако кучетата се свиват на топка, те правят себе си невидими и минимално уязвими. Това е инстинкт за оцеляване, присъщ на всички животни и е най-често срещано сред животните, които са плахи. Бъдете мили, търпеливи с кучето си и му давайте любов.

Когато ви гледа…

Вашето кученце ви вгледа по същата причина, както когато влюбеният тийнейджър тайно гледа любимата си. Той просто ви обича и му е приятно да ви гледа и да улавя всякакви прояви на внимание. Отдавайте внимание на кучето си – това е толкова важно за него, колкото въздуха.

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.