Водещите новини
Home » България » За дискотеки и барове – пари от държавата, а за пенсионерите – швейцарското правило? Откъде накъде
За дискотеки и барове – пари от държавата а за пенсионерите – швейцарското правило? Откъде накъде

За дискотеки и барове – пари от държавата, а за пенсионерите – швейцарското правило? Откъде накъде

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Алибегов – ресторантьорският шеф, неотдавна пак влезе в новините. Спрели им били парите в кризата. Този път към недоволството се присъединяват и хотелиерите.

Нямало резервации, сезонът се очертавал ялов. Правителството и министърът на туризма да осигурят клиентела. Иначе предстоят фалити.

Ами да фалират. И без това хотелите са прекалено много, то природа и зеленина не остана. Накъдето и да погледнеш – само бетон. А и с шпионските си игри изгонихме руските туристи, най-многобройните и при това платежоспособни. Германците също се ослушват, а британците извън Евросъюза вече можем да ги броим за загубени.

Само че когато един хотел фалира, той преминава в ръцете на друг собственик, който го пуска да работи отново като хотел, не като детска градина. А обслужването по хотелите, което е под всякаква критика? Захабени чаршафи и мокети, вечните игрички с храните от олинклузива.

И тези хора искат непрекъснато пари от държавата. Само че това са нашите общи пари, събирани от нашите данъци. Ами да въведат задължително ходене на ресторант за цялото население веднъж месечно. И на хотел два пъти годишно. За да не фалират ресторантьорите и хотелиерите и да е доволен Алибегов.

Нощните заведения били най-много на загуба. Как да обясниш на един пенсионер, че не може да му повишиш пенсията, защото трябва да дадеш на бармани и сервитьори в барове и дискотеки. За тях да се отпускат от общите пари, а за пенсионерите – швейцарското правило.

Пет процента увеличение на пенсиите от началото на юли. На 300 лева увеличението е 15 лв. Колкото едно питие в нощно заведение, г-н Алибегов!

Младен Костов, Казанлък

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.