Home » България » Веселин Плачков стана общински шеф в Плевен
Веселин Плачков стана общински шеф

Веселин Плачков стана общински шеф в Плевен

Актьорът Веселин Плачков стана шеф в община Плевен, научи 365novini

От шести април той завежда отделя по култура и туризъм в областта.

Изпълнителят на главната роля във филма „Дякон Левски” бе назначен за шеф на отдела. „Да, така е. Спечелих конкурс за поста”, признава актьорът със сини очи. Надпреварата била на 31 март, а състезанието минало през два етапа–тест и интервю.

На него била допусната и друга кандидатка, която обаче не се явила и след като минал интервюто, Плачков бил избран за длъжността.

Мястото остана свободно, след като началничката на отдела пое друга дирекция в общината, пише „България днес“.

„Твърде рано е да споделям идеи за развитието на отдела, на който съм назначен за ръководител. Реално са минали само два дни.

И не че нямам идеи, но сега работим в извънредно положение и това носи известни ограничения.

Нека бъде свалена карантината заради коронавируса и обществото да се върне към обичайния си начин на живот.

Тогава ще мога да обявя подробности, което ще стане след съгласуване с ръководството, каквито са правилата в общината”, обясни Плачков.

Той допълни, че на този етап все още не може да прецени дали свободния дух на един творец би се чувствал комфортно в ролята на чиновник.

Задълженията на ръководителя на културния отдел включват организиране на различни културни и туристически мероприятия на територията на община Плевен.

„За мен явяването на този конкурс беше нещо обичайно, тъй като съм се явявал и на други. Сега се искаше малко по-специфична подготовка.

Въпреки това тя беше свързана с областта, в която съм от години–културата. Надявам се опитът и знанията, които имам в тази сфера да ми бъдат от полза за развитието на културата в града”, казва плевенският артист.

В края на миналата година той и Мариана Попова напуснаха София и се установиха в Плевен. Певицата заяви, че се чувства по-спокойна за децата си, ако израснат в провинцията, а не в София.

Плачков пък стана шеф броени месеци след като се превърна в любимец на публиката заради превъплъщението си в ролята на Киро Християнина в сериала „Пътят на честта”.

хотарена

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.