Home » България » Удар под кръста: Пуснаха фалшиви некролози на кандидат-кмет на Пловдив
фалшиви некролози на кандидат-кмет

Удар под кръста: Пуснаха фалшиви некролози на кандидат-кмет на Пловдив

На 27 юли, вторник, аязмото в жк „Тракия“ осъмна с некролог, обявяващ смъртта на Георги Гюлеметов, научи 365novini

Аязмото и параклисът до него са тясно свързани със строителния предприемач, който през 1999-та година с лични средства и помощ от дарители издигна духовните сгради- единствени тогава в 80-хилядния комплекс.

фалшиви некролози на кандидат-кмет

При въвеждането си те бяха благословени от тогавашния митрополит Арсений, а земята, на която са построени от Гюлеметов, бе общинска.

Десет години по- късно първото дело на новия митрополит Николай бе да отнеме двете сгради и да смени свещеника. Днес жк „Тракия“ има друга голяма църква, но мнозина от жителите продължават да идват да се черкуват тук и да свързват доброто дело с името на човека, който го сътвори.

фалшиви некролози на кандидат-кмет

И точно там неизвестен засега зложелател разлепи фалшивата скръбна вест.

Коментарът на Георги Гюлеметов, който е не само жив и здрав, но е решил да участват в местните избори за кмет на Пловдив е: „Ще продължавам да казвам истината“. В предаване по местната Пловдивска обществена телевизия скоро той остро разкритикува изпълнението на два големи строителни обекта в града- площада пред Хуманитарната гимназия и цялата улица „Отец Паисий“.

фалшиви некролози на кандидат-кмет

Гюлеметов е от Брацигово, известно със своята школа за майстори каменари. Участвал е с облицовки и плочи в редица емблематични за Пловдив обекти, които все още, след 30 години, продължават да служат вярно на хората- сред тях са стъпалата и постаментът на Паметника на Съединението, каменните облицовки на всички подлези по Главната, кулата на Международен панаир Пловдив, стъпалата на мемориалния комплекс около паметника на Христо Ботев в Калофер, а в последните години участва във възстановяването на жп гарата в Харманли, съдебната палата на Панагюрище. В Дания работи по сграда, обявена за най- добра в страната за 2017 година.

фалшиви некролози на кандидат-кмет

Дали недопустимото посегателство е причинено от критиката му към работата на големи строителни компании, печелещи обществените поръчки в Пловдив или от намеренията му да се бори за кметския пост, подкрепен от партия „Възраждане“, може и да не се разбере, но е ясно, че някой отговаря нечестно. Кампанията си Георги Гюлеметов ще открие на 15 август в зала “ Тракия“ на хотел „Тримонциум“.

Източник: actualno.com

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.