Водещите новини
Home » България » Тодор Живков: Те младите не знаят, че всичко по мое време бе безплатно, хубаво и качествено
Тодор Живков: Те младите не знаят че всичко по мое време бе безплатно

Тодор Живков: Те младите не знаят, че всичко по мое време бе безплатно, хубаво и качествено

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Те младите не знаят, че всичко по мое време бе безплатно, хубаво и качествено.

Те не знаят, че учебниците бяха безплатни както и здравеопазването, те не знаят, че след като завършат училище имаше работа за всички, а безработицата бе точно 0% в страната.

Те младите откъде да знаят, че всичко бе евтино и достъпно за всеки, а храната бе една от най-качествените и здравословните в света и бе в изобилие. Те младите днес кой да им каже, че по мое време всички имаха спестовни влогове в банките, а сега всички са с кредити.

Плюят по Социализма, но не знаят, че във всяка къща имаше толкова много хранителни запаси в мазето, че едно средно голямо семейство можеше цяла година само хляб да си купува без да се лишава от нищо, защото мазето бе пълно с буркани с месо и компоти, туршии, сладка и ябълки и грозде дори през зимата. За вино и ракия няма да говорим – те се измерваха в стотици литри и тонове дори във всеки дом.

Кой да им каже на младите какво е било, че да сравнят с това сега?

Те младите не знаят, че хора без дом и собствени имоти по мое време нямаше! Да, за някои вносни стоки като коли и мотоциклети се чакаше ред, защото бяха дефицитни – не можеха да се внасят от Европа и света, но поне всеки си купуваше чисто нова кола, а сега като внасяте коли нови ли ги купувате?

Те младите не знаят, но няма и кой да им каже, че нямаше наркотици, нямаше престъпност, нямаше мафия и всички живееха спокойно без страх за утрешният ден, а хората бяха дружелюбни и си помагаха! Сега какво е, кажете на младите, какво беше? Допишете с коментар, нека знаят истината!

Източник: Бултаймс

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.