Home » Живот » След смъртта на баща му, той остави майка си в дом. На смъртния й одър обаче, думите й пронизаха сърцето му!
След смъртта на баща му той остави майка си в дом. На смъртния й одър обаче думите й пронизаха сърцето му!

След смъртта на баща му, той остави майка си в дом. На смъртния й одър обаче, думите й пронизаха сърцето му!

Когато достигнат преклонна възраст, родителите ни се нуждаят от грижа, от която те самите са ни давали, докато сме били деца.

Понякога смятаме, че е по-лесно да изпратим родителите си в старчески дом, или поради липса на време, или защото това е най-лесният начин за тях.

Но всъщност, за възрастните родители – това е истинско изтезание, знае 365новини.

Тази история е за семейство, състоящо се от баща, майка и син. След смъртта на баща си, синът решил да изпрати майка си в дом. Причината за това (казва той) е липсата на време и търпение. След преместването на майката в дома, синът започва да я посещава от време на време.

Един ден той се обадил и му казали, че майка му е много болна и умира. В отчаянието си, синът се втурнал към старческия дом. Той се опитал да разбере дали може да направи нещо за нея, на което майка му му отговорила:

“Можеш ли да купиш малък хладилник, за да не се разваля храната. Много често през тези години си лягах без да съм яла нищо.

Тази молба много изненадала сина и той попитал майка си защо е чакала толкова дълго, за да му каже това. Майката погледнала сина си и тъжно отговорила:

– Сине, успях да свикна с глада. Това не е толкова страшно. Това, от което наистина се страхувам, е, че ти няма да свикнеш с това, когато децата ти те доведат на такова място… ”

След тези думи синът останал като гръмнат, но разбира се дори и да иска, не може да върне времето назад.

Затова, каквото и да правите, помислете как Вие бихте се чувствали на мястото на Вашите изоставени родители по старчески домове или пансиони. Да, може би има някои, които са хубави, луксозни и уютни, но нищо не може да замени топлината на родния дом!

Моля, споделете тази статия, за да се научат хората да ценят близките си повече.

Източник: ТРГ

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.