Home » Здраве » Силен природен лек срещу диабет, прави стомаха чисто нов, а зрението, като на орел!
Силен природен лек срещу диабет прави стомаха чисто нов а зрението като на орел!

Силен природен лек срещу диабет, прави стомаха чисто нов, а зрението, като на орел!

Може би добре знаете, че най-добрите лекарства всеки път се търсят в природата.

Ясно е, че естественият метод за осигуряване на витамини е най-благополучен, тъй като той няма странични ефекти и функционира само за благото на човешкото тяло.

Такъв естествен лек е тиквата. Тя е подценявана от мнозина, но истината е, че съдържа толкова много полезни съставки в себе си, че е в състояние да ви избави от много здравни затруднения. Най-ценното в тиквата са калият, витамините от тип В, каротините, омега 3-мастни киселини и двойката зеаксантин и лутеин, разбрахме от 365novini.com.

Това е невероятен лек срещу диабет, който спасява зрението и помага за още много заболявания

Едно от важните преимущества на тиквата е, че тя се бори и с наднормено тегло. Това е така, заради свойството й да контролира метаболизма и да влияе върху нивата на холестерол. Чрез витамините В и фибрите си, тиквата лекува ползотворно и стомашно-чревни проблеми.

Тиквата е сред най-полезните лекарства за човешкото зрение. Установено е, че само от една порция тиква очите биват защитени цели 2 дни след това. Което значи, че ако се консумира тиквата често, то зрението ще бъде постоянно на отлично ниво.

В тиквата се съдържа много силен убиец на микроби.

Това е веществото кукурбитацин, което е изключително непривлекателно за изяждане от вредителите на човешкия организъм, с което ги отблъсква от него. Счита се, че това вещество помага на имунната система да се справя с анормалните клетки. Това е доказано и ефектът е най-силен при рак на стомаха.

Тиквата спада към антираковите храни, тъй като съдържа обилно количество витамин С. Това й свойство обаче бива нарушено при варене и печене, което е главната причина днес тиквата да не успява да помага на хората за предпазване от рак. Малцина са онези, които я консумират сурова, каквато всъщност е най-полезна срещу ракови заболявания.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.