Home » Горещо » Само за година Лили Иванова е заработила огромна сума
Лили Иванова е заработила огромна сума

Само за година Лили Иванова е заработила огромна сума

Лили Иванова може и да е на 80, но чупи рекорди по успехи. Примата на българската поп сцена продължава да е номер едно сред музикантите в България и да печели повече от всички останали, научи 365novini.

Само за година Лили е заработила над 1,7 милиона лева. Сумата е в резултат на трите й мегаконцерта в София, в края на годината, както и на лятното й турне през 2018.

Финансовият отчет на фирмата на певицата „ЛИ 1” показва, че Лили е номер едно по оборот сред звездите, без дори да се отчита абсолютното й първенство на сцената.

И докато през 2017 година певицата прибира едва 820 бона, то за миналата година сумата скача два пъти и вече е 1,772 милиона лева.

Само от трите концерта в НДК в миналата година, Лили е заработила около 900 000 лева. Отделно идват и спонсорите, и рекламите.

Наред с това примата изнесе и няколко концерта из страната, а според продуцентите през 2019 Лили със сигурност ще счупи рекорда и от миналата година.

Певицата си организира турне по повод 80-годишния си юбилей, а в плановете й влизат Пловдив, Бургас, Хасково, Варна, Велико Търново, Шумен и накрая София.

В повечето градове, публиката й се очаква да бъде между 5 и 10 000 души, като сумите вероятно ще са впечатляващи.

Но подобни грандиозни концерти вървят и с колосални разходи. Близо 700 000 от приходите са отишли за покриване на сметки, пише „България днес”.

Сумата от 563 000 лева е пръсната за наем на зали, озвучаване и други технически разходи, а остатъкът е отишъл за хонорари на изпълнители и заплати на асистентите на звездата. Дори при подобни впечатляващи разходи в края на 2018 година, Лили декларира 958 000 приходи, което е двойно повече спрямо 538 хиляди през 2017.

Засега певицата предпочита да не разпределя заработените пари като печалба и те стоят в сметките й. Единственият страничен разход, който си е позволила е още един огромен апартамент в центъра на София.

Хотарена

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.