Home » Свят » Русия заплаши България: Държавата ще предприеме ответни мерки във връзка с изгонването на руски дипломат от страната ни
Русия заплаши България

Русия заплаши България: Държавата ще предприеме ответни мерки във връзка с изгонването на руски дипломат от страната ни

Русия ще предприеме ответни мерки във връзка с изгонването на руски дипломат от България, научи 365novini

Това заяви пред журналисти днес руският заместник-министър на външните работи Александър Грушко, цитиран от ТАСС.

„Разбира се ние ще разгледаме ответни мерки, както е прието в дипломатическата практика“, каза той.

Реакцията на руската страна е светкавична. Часове след като министерството на външните работи на България връчи нота на посланика на Русия у нас Анатолий Макаров, с която поставя срок от 24 часа на обвинения руски дипломат да напусне България, дипломатическото напрежение ескалира.

Очаквайте подробности.

Припомняме, че Министерството на външните работи на България връчи нота на посланика на Русия у нас Анатолий Макаров, с която поставя срок от 24 часа на обвинения руски дипломат да напусне България, съобщиха от ведомството.

В петък в МВнР бе проведена среща с посланика на Руската федерация относно руски дипломат, акредитиран в България, за действията на когото бяхме сезирани от прокуратурата и от ДАНС, допълниха от министерството. От българска страна бе отправено устно искане руските институции да отзоват своя служител в рамките на 72 часа.

„След като от руското посолство ни уведомиха в понеделник вечерта, че въпросният дипломат не е напуснал територията на страната, руският посланик бе поканен днес на среща в 10 ч в МВнР. Връчена му бе нота, с която се поставя срок от 24 часа руският дипломат да напусне България“, съобщават още от МВнР.

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.