Home » Горещо » Русия въвежда страхотно облекчение за българите, вече няма да се налага да се редят пред гишетата на консулските служби
Русия въвежда страхотно облекчение за българите

Русия въвежда страхотно облекчение за българите, вече няма да се налага да се редят пред гишетата на консулските служби

В най-скоро време на чужденците, желаещи до посетят Русия, вече няма да се налага да се редят пред гишетата на консулските й служби. От 1 януари 2021 г. туристите ще могат да оформят руска електронна виза, като облекчението ще важи и за българските граждани. Съответният указ бе подписан от президента на страната Владимир Путин, научи 365novini.

Предвижда се визите да бъдат еднократни и да се издават за срок от 16 дни. За да получат входен документ, чужденците ще трябва да попълнят  анкета на създадения специално за целта сайт на руското Външно министерство. От интернет ресурса на дипломатическото ведомство става ясно, че от опростената процедура важи за гражданите на страните от Европейския съюз, Китай, Япония, Иран, Индия, Мексико, Обединените арабски емирства, Сингапур и Турция.

Засега не се предвижда в споменатия списък да бъдат включени САЩ, Великобритания и Канада. Електронната виза ще струва 50 долара. Целта на въвеждането на единна руска електронна виза е стимулиране на туризма в страната, като по предварителни данни това може да увеличи приходите в тази сфера до 20 млрд. долара. Очаква се още потокът от чужди туристи да се увеличи с до 40%. През миналата година Русия е посетена от почти 1 690 000 чужди граждани.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.