Home » Топ новини » Русия крие опасна тайна, ето какво не искат никой да отвори край Мурманск ВИДЕО
Русия крие опасна тайна

Русия крие опасна тайна, ето какво не искат никой да отвори край Мурманск ВИДЕО

Русия крие опасна тайна, научи 365novini.

Русия крие опасна тайна. В страната има стар метален капак, който е маркиран с числото 12 129. Намира се близо до Мурманск, но достъпът до него е ограничен.

Отговорът на въпроса „Какво е това“ се крие именно в цифрите. 12 129 метра е дълбочината на изкопаната дупка към центъра на света. През 70-те години властите в бившия вече СССР пробили най-дълбоката дупка до центъра на земята. В продължение на 20 години те изкопали повече от 12 километра, но се наложило да спрат през 1992 година. Температурата се оказала по-висока от предвиденото на това ниво — 180 градуса. А учените не очаквали такава топлина.

Експертите все още търсят топлоустойчиви съоръжения, с които да преодолеят високите температури. И не смеят да продължат напред, тъй като се притесняват, че може да се унищожи цялото оборудване, пише tocka.com.mk

И въпреки че са направили успешно няколко забележителни научни открития, големият пробив тепърва предстои.

Засега е известно, че е открита вода на 12 километра под повърхността на планетата — нещо смятано за невъзможно. Намерени са също така близо 24 вида клетъчни организми, смятани за изчезнали от милиарди години. Учените стигнали до камък с възраст 2,7 милиарда години. Това обаче не е най-странното.

За да не падне някой в дупката, върху нея е поставен метален капак, който е напълно заварен. Скоро след края на експериментите започнал да се чува странен звук от дупката. Местните дори я наричат „кладенец до ада“. И твърдят, че звуците приличат на писъци на хора, които се измъчват в ада.

„Първо мислехме, че това е звукът от нашето оборудване, но когато проверихме, установихме, че са се потвърдили най-лошите ни опасения. Сякаш пищят милиони хора“, твърди археологът Азалов.

razkritia

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.