Home » България » Родителите на починалото 3-годишно: Докторите убиха и нас
Родителите на починалото 3-годишно

Родителите на починалото 3-годишно: Докторите убиха и нас

Все още няма заключение какво е причинило смъртта на тригодишното дете в София в четвъртък след 4 часа безплодно обикаляне из столичните болници, научи 365novini.

Почернените родители за първи път говориха пред медиите, като разказаха ужасяващата история в ефира на Би Ти Ви.

„В педиатрията много добре видяха, че детето ни умира и неколкократно ни помолиха да си тръгнем. Молихме ги да го вземат в болницата – нямали легла. За нас животът няма да е същият. Искаме обаче да няма други случаи. Искаме правда – това бе един 3-годишен ангел.“ Това казаха нещастните майка и татко, които не пожелаха лицата им да бъдат снимани.

Обиколката по болниците е била драматична – първо в педиатричната клиника, откъдето ги препращат в Правителствена болница. Там ги връщат за домашно лечение, но малчуганът се влошава. Връщат се в педиатрията, където детето колабира и с линейка е откарано в „Пирогов“. Там умира.

„Не знам как спи дежурната докторка. Каза ми, че пазели спешното легло за някой, който щял да дойде на 15-и. А синът ми умираше на кушетката“, каза бащата. И допълни през сълзи: „Те убиха и нас“.

Иначе здравното министерство разпореди проверка на трите лечебници. Според родителите детето е имало остра вирусна инфекция, впоследствие и сепсис. От педиатричната болница, където първо отива семейството и хоспитализират детето, твърдят, че няма забавяне в лечението му.

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.