Водещите новини
Home » Горещо » Преслава яхна трабант: Певицата присъства на сбъдването на голямата мечта на своя баща
Преслава яхна трабант

Преслава яхна трабант: Певицата присъства на сбъдването на голямата мечта на своя баща

Преслава присъства на сбъдването на голямата мечта на своя баща, който организира в Добрич първия парад на ретро автомобили. Бащата на голямата звезда в поп-фолка Кольо Тончев е сред най-известните колекционери на стари коли, научи 365novini.

Преслава яхна трабант

Той притежава „Трабант 600”, модел от 1963-а година, който обича да изправя на две гуми. Колата е и с баровски номер с три нули.

Кольо Тончев спечели рали „Марица“ тази година, изминавайки без проблем 700 километра през България, Гърция и Турция с немската кола.

Първият парад в Добрич показа близо 100 превозни средства – автомобили, мотоциклети, микробуси, велосипеди, дори детски коли от миналия век.

Преслава яхна трабант

„Тези превозни средства отдавна са изчезнали от пътищата и хората могат да ги видят само на снимки и във филми“, каза Петър Георгиев, запален ентусиаст, един от инициаторите на събитието, което се организира със съдействието на общината и Съюза на българските автомобилисти.

Сред най-големите атракции на парада е лек автомобил, модел „Джаует“ от 1926 година с оригинален английски номер, собственост на колекционер от Поморие.

Преслава яхна трабант

„Подобни коли са се движели с двадесетина километра в час и в градски условия един от пътниците е слизал, за да регулира движението и колата да мине, разказа Георгиев.

„Шевролет“ от 1929 година, „Форд Алпине Тюер“ от 1934 година, мотор „Харли Дейвидсън“ от 1926 година и още редица ретромодели на собственици от София, Благоевград, Видин, Бургас, Варна и други градове в страната са подредени в градския парк „Свети Георги“.

Източник: Блиц

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.