Home » Свят » Отиде си Уили Танер от „Алф“: Макс Райт издъхна на 75 след дълга битка с рака
Отиде си Уили Танер от Алф

Отиде си Уили Танер от „Алф“: Макс Райт издъхна на 75 след дълга битка с рака

Любимият герой на няколко поколения зрители актьор Макс Райт от „Алф“, изиграл Уили Танер, си отиде на 75 години след дълга битка с рака, научи 365novini. Смъртта му е потвърдена от близките му пред TMZ.

Уникалният сериал “Алф” тръгна през септември 1986 г. по американската телевизия Ен Би Си. В него извънземният Гордън Шамуей се разбива с космическия си кораб на Земята. Попада в гаража на семейство Танер – обикновено американско семейство, което дава на пришълеца името Алф (от англ. A.L.F. – Alien Life Form – “извънземна форма на живот”)

Уили, съпругата му Кейт и децата Лин и Браян първо неохотно приемат Алф в своя дом и го крият от службите, докато той поправя космическия си кораб и се опитва да се свърже с оцелели от родната му планета Мелмак. После обаче изключително забавното същество става любим член на семейството. Купищата пакости и забавни случки нямат край, а диалозите в сериала са неповторими. Почти всички зрители помнят и сега редовната реплика на Алф: „Майтап бе, Уили”.

Въпреки огромния успех, Макс Райт така и не успява да надмине славата на сериала и не му предлагат участия в касови продукции. Има малка роля в минисериала “Сблъсък” по едноименния роман на Стивън Кинг, както и второстепенна роля в първия и втория сезон на “Приятели”.

Райт не фокусира актьорската си кариера само върху филмите и сериалите. Изявява се активно и на сцена, заради което през 1998 г. получава номинация за престижните театрали награди “Тони” за работата си в постановката “Иванов” по Чехов.

Три години преди това идва и тежката диагноза – лимфом. Актьорът минава тежко лечение с химиотерапии и успява да се възстанови, като и до днес бе в ремисия.

Райт обаче изпада в плен на алкохолизма и през януари 2000 г. е арестуван да кара пиян в Лос Анджелис. Осъден е на пробация. Следва още един арест, пак за шофиране в нетрезво състояние през 2003 г.

“Алф” носи така жадуваната слава за 75-годишния Макс Райт, но той самият казва, че е намразил сериала заради упоритата работа по него. “Накрaя просто вече нямах търпение да приключа с него”, казва актьорът в едно от редките си интервюта.

Разказва, че заради дългите и уморителни снимки започват проблемите му и със съпругата му Линда, с която са женени от 1965 г. и имат две деца – син Бен и дъщеря Дейзи. Въпреки слуховете, че двамата се разделят, Макс и Линда имат 52-годишен брак – до нейната смърт през 2017 г.

Миналата година клюката твърдеше, че Райт живее с друг мъж – санитар, с когото се влюбили през сайт за запознанства. Партньорът му даде интервю пред немския в. “Билд”, в което разказва, че Макс не обичал да се връща към ролята на Уили Танер. Срамувал се от сериала и го възприемал като абсолютно падение в кариерата си.

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.