Водещите новини
Home » Горещо » Официално и по лична карта: Култористът Тихомир вече е Мелиса Людмилова Рангелова
Официално и по лична карта: Култористът Тихомир вече е Мелиса Людмилова Рангелова

Официално и по лична карта: Култористът Тихомир вече е Мелиса Людмилова Рангелова

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Балканският шампион по културизъм Тихомир Рангелов вече е жена и съвсем официално се казва Мелиса Людмилова Рангелова, разбра 365 Новини.

След хормонална терапия за смяна на пола и специален хранителен режим от мускулестото му тяло днес няма и следа. Всъщност именно със сериозната си физика Тихомир прикова вниманието на зрителите в предаването “Фермата”, в което участва през 2019 г.

“През целия ми живот духът ми се е чувствал в чуждо тяло – като затворен в клетка, в капан. От малка съм си играела с кукли, обличала съм се в женски дрехи. Културизмът потискаше истинската ми същност”, разказа Мелиса пред “24 часа”.

Мелиса Людмилова РангеловаТя се записва на силовия спорт заради дядо си, който много държал внучето му да тренира за здраве. “Обичах да се състезавам, да се явявам и да печеля. Но в културизма няма как без химия. Тя ми даде една фалшива обвивка – вътрешно не съм такава. Винаги в сънищата си съм била жена”, обяснява Рангелова.

Тя дълго отлага категоричното решение да смени пола си, но преди 10 месеца най-накрая започва хормоналната терапия. Мелиса Рангелова не е почитател на хирургичните интервенции, затова и няма да се подлага на такива. Но заради лекарствата, които приема, вече има естествен бюст. Сменя и личната си карта, като в нея е с женското си име.

“По новия закон, за да извадиш такъв официален документ при смяна на пола, няма нужда да си преминал през хирургични операции. Трябват ти бележки от личния лекар и от психиатър, че си на хормонална терапия.” Избира името Мелиса покрай своя приятелка астроложка.

Повечето хора около Рангелова одобряват решението ѝ да направи такава драстична трансформация. Подкрепят я и колегите ѝ на работа, и културистите, с които навремето е тренирала, и близките. “Нямам нито един негативен коментар във фейсбук, където описвам какво се случва с мен”, твърди Мелиса.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.