Home » Свят » НАСА откри нова Земя: Учените са убедени, че може да се обитава
НАСА откри нова Земя

НАСА откри нова Земя: Учените са убедени, че може да се обитава

НАСА откри планета, която наричат нова Земя, научи 365novini.

НАСА откри нова планета. Учените са намерили космическо тяло, което се намира на 31 светлинни години от нас. И според специалистите то може да се определи като идеално за развитие на живота.

Сателитът „Тес“ на НАСА е регистрирал планета с не особено оригиналното име GJ 357d. Учените обаче я наричат още Супер Земя, тъй като смятат, че там условията са подобни на тези на Земята. С тази разлика, че е много по-голяма от нашата планета.

„Много сме развълнувани, защото смятаме, че това е първата планета, която е толкова близо до Земята и на която хората могат да живеят“, каза Лиза Калтенгер, ръководител на проучването.

„Заради гъстата си атмосфера GJ 357d може да съдържа вода на повърхността. И се надяваме при следващите си проучвания да установим, че съществуват и признаци на живот там“, каза още тя, пише https://tocka.com.mk

Диана Косаковски от института по астрономия „Макс Планк“ в Хайделберг, разкрива, че според нея новооткритата планета се върти около външната орбита на своята звезда. И следователно получава почти същите количества енергия, които достигат до Марс от Слънцето.

„Ако планетата има плътна атмосфера, което ще се разбере по време на следващите изследвания, то вероятно е достатъчно топло, за да има и вода на повърхността“, казва изследователката.

В близост, но тази планета се намира и GJ 357b, наречена „Горещата планета“, която е с площ с 22 % повече от Земята. Тук е регистрирана и GJ 357C, която се определя и с 3,4 пъти по-голяма от Земята.

Учените смятат, че тези две планети са твърде горещи за живот. Но са убедени, че GJ 357d може да има перфектни условия за живот.

Самата идея, че планетата може да има вода в течно състояние мотивира учените да търсят и други начин да установят, има ли признаци на живот тук.

 

razkritia.com

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.