Водещите новини
Home » Здраве » Народна хитрост със зеле спира хъркането
зеле спира хъркането

Народна хитрост със зеле спира хъркането

Статистиката сочи, че около 45% от възрастните хора хъркат само понякога, а 25% – постоянно. Проблемът засяга всеки втори мъж и всяка четвърта жена, особено тези над 40-годишна възраст, научи 365novini.

Хъркането по време на сън обикновено индикира здравословни проблеми. При децата например може да е наличието на астма. При възрастните – увеличени вследствие на инфекция сливици, хроничен синузит, полипи в носа или гърлото, алергия.

Освен това хъркането се получава и при наличието на патологични изменения в носа и гърлото – изкривена по рождение или от травма носна преграда, удължена юздичка на езика, понижен мускулен тонус на тъканите, включително тези в задната част на гърлото – в по-напреднала възраст. В народната медицина има едно просто средство за лечение на хъркането. Трябва да се вземат 2-3 листа от прясно зеле, да се нарежат на ситно и да се намачкат добре с ножа или лъжица.

Същият ефект се постига и като се пуснат през месомелачка.

След това получената каша се смесва с 1 с.л. чист мед. Изяжда се преди сън. При наличието на сокоизстисквачка може от същото количество зеле да се получи сок, който пак се смесва с 1 с.л. мед и отново се приема преди лягане. Курсът на лечение е 4 седмици. Успоредно с това трябва да се правят упражнения, които укрепват мускулите на фаринкса. Това е кухият мускулест орган, в който се пресичат пътят на въздуха и пътят на храната, наричан още гълтач или глътка.

Ретро

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.