Водещите новини
Home » Топ новини » Математикът Томов с плашеща прогноза: Повече от 250 починали от К-19 на ден около изборите
Математикът Томов с плашеща прогноза: Повече от 250 починали от К-19 на ден около изборите

Математикът Томов с плашеща прогноза: Повече от 250 починали от К-19 на ден около изборите

Сподели новината
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Математикът Лъчезар Томов направи стряскаща прогноза развитието на пандмеията у нас. От 365 Новини публикуваме неговия анализ в соцоалните мрежи:

Тенденции при смъртността и движение при учениците и техните родители – наблюдава се текущо увеличаване на леталитета в последните две-три седмици от 4% до 8.5%.Увеличава се скоростта, с която се натрупват смъртните случаи, което не може да е само от закъснели починали (дълго лекуващи се), тъй като отговаря на подобни тенденции при хоспитализациите и пациентите в интензивни отделения като дял от активните случаи.

За децата и родителите -на третата графика можете да видите децата от 0 до 19 години и възрастовите групи, в които се намират техните родители – при децата скоростта на нарастване на случаите в относителен план е най-висока и от седмица изпреварва тази на техните родители.

Спешните медици зоват: Затегнете мерките иначе Арена Армеец ще ви е тясна

С връщането на гимназистите виждаме отново движение на епидемията от училище към домовете, тъй като в гимназиите се тества повече.

Четиринадесетдневната заболеваемост на 100 000, която изчислявам аз е малко по-висока от официалната, заради актуализирания брой хора (рекорден брой починали миналата година). Прогнозата за тази заболеваемост за следващите три седмици е показана при запазване на текущия R=1.1954.

Ще видим дали ръстът на леталитета е временен феномен, или това е ефект на британския вариант. Ако това е така, прогнозите, които правихме са силно занижени, а те дават текущо 250 нови смъртни случаи на ден до 10 април.

Източник: Новините.бг

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.