Home » Горещо » Лили Иванова получава 700 лева спецпенсия
Лили Иванова със 700 лева спецпенсия

Лили Иванова получава 700 лева спецпенсия

Лили Иванова и още седем изтъкнати български творци да получат пожизнена парична награда за изключителни постижения и цялостен принос в областта на културата, реши днес правителството в навечерието на Деня на народните будители, научи 365novini.

Размерът на специалната пенсия е 700 лева и тя ще бъде дадена на интелектуалците след гласуване и в парламента.

Предложението е внесено от министъра на културата на основание чл. 2, ал. 1, т. 1 и чл. 3, ал. 1, т. 1 от Закона за награждаване на лица за особени заслуги към българската държава и нацията, съобщиха от „Дондуков“ 1.

Държавни парични награди за изключителните им постижения и за цялостния им принос в областта на културата се предоставят на:

Проф. Анатоли Кръстев – музикант и педагог; Анжел Вагенщайн – режисьор и сценарист; Андрей Дреников – композитор и музикант; Георги Дюлгеров – режисьор и сценарист; Иван Стайков – музикант и поет; Иван Иванов – поет; Лили Иванова – поп-изпълнител и артист; Христо Ганев – режисьор и сценарист.

Лили Иванова тази година навърши 80 години. Най-възрастен сред предложените за спецпенсия е киносценаристът и писател Анжел Вагенщайн. На 17 октомври той почерпи за 97-ия си рожден ден.

Изтъкнатият кинодраматург и писател, сценарист на филмите „А бяхме млади“, „Животът си тече тихо“, „Нощем по покривите“ и много други Христо Ганев тази година пък имаше юбилей и навърши 95 години.

Лупа

Твоят коментар

About 365Novini

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.