Водещите новини
Home » България » Какво се промени в Сотиря след бруталното изнасилване и убийство на малката Кристин
Какво се промени в Сотиря след бруталното изнасилване

Какво се промени в Сотиря след бруталното изнасилване и убийство на малката Кристин

Делото за убийството на 6-годишната Кристин от сливенското село Сотиря започва на 9 януари, научи 365novini.

На подсъдимата скамейка ще застане 21-годишният Мартин Трифонов. Според прокуратурата той е изнасилил и пребил до смърт детето. Случаят предизвика масово обществено недоволство.

Близо половин година след жестокото убийство на Кристин, животът в Сотиря продължава наглед спокойно. „Аз по принцип съм сама и винаги ме е страх. Малко да се хлопне, да се тропне и винаги ме е страх. Винаги ни е страшно. Животът е много страшен”, каза Мария Александрова – жител на село Сотиря, цитирана от Нова телевизия.

Въпреки поставените камери за видеонаблюдение из цялото село, хората още изпитват ужас, че кошмарът може да се повтори. „И аз имам дете, на същата възраст, с което си играеха двамата”, коментира Йорданка Гюрова – жител на с. Сотиря.

Йорданка е била помощник – възпитател в детската градина, посещавана от Кристин. Помни я като слънчево и лъчезарно дете. „Беше много добро дете, спокойно, участва винаги я в стихотворения, я в песнички. Винаги е била отзивчива”, посочва тя.

А камерите за видеонаблюдение в Сотиря се поставят едва след убийството на Кристин. Въпреки многократните опити на тогавашния кмет Димчо Георгиев това да се случи преди години. „Три години след моето искане. Аз всяка година подновявах докладната с предния входящ номер, внесена в Община Сливен. Като стана този инцидент, поставиха, но подир дъжд – качулка”, каза Димчо Георгиев – бивш кмет на село Сотиря.

Той признава, че през годините мнозина се оплаквали от агресията на Мартин Трифонов, но никога с официален сигнал, което на практика правело невъзможно предприемането на каквито и да е законови мерки срещу него.

„Той го заслужава, без да го протакаме, без нищо. Просто прокуратурата, адвокатите, съдебната власт да знае, че той е един изверг, който отне невинна малка душичка и трябва да го вкарат веднага в затвора”, категорична е бабата на Кристин Милка Георгиева.

На 27 декември Кристин трябваше да навърши 7 години. Убийството на Кристин провокира близките й да започнат подписка, довела до законови промени. Така, при тежки умишлени престъпления, отпадна съкратеният съдебен процес и наказанието повече няма да се редуцира с една трета, макар и при призната вина.

Блиц

Твоят коментар

About Елена Монева

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

365Novini във Facebook
error: Кражбата от 365 Новини е забранена!!!