Водещите новини
Home » Свят » Каква е ролята на космите там долу и трябва ли да ги махаме?
Каква е ролята на космите там долу и трябва ли да ги махаме?

Каква е ролята на космите там долу и трябва ли да ги махаме?

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ние, хората, имаме косми на най-неочаквани места. Някои от тях сме приели, но с други продължаваме да се борим.

Най-интимните части на тялото са сред най-популярните, които внимателно обезкосмяваме. То това правилно ли е действително и каква роля играят космите там долу? От сайта AsapSCIENCE обясняват, че след ледниковата епоха преди 70-120 000 години хората губят голяма част от телесното си окосмение, но все пак имат щедро такова под мишниците и по гениталиите.

Това е единственият вид бозайници в света с дълги и гъсти пубисни косми.

Изследователите имат различни хипотези що се касае окосмението по интимната област. Някои вярват, че възникването му действа като визуален сигнал за противоположения пол, че е готов за чифтосване. Друга теория сочи, че космите предпазват гениталиите от триене по време на полов акт.

Други теории предполагат, че хората не са загубили окосмението си за улавяне на феромоните на потенциални партньори. Това се подкрепя и от факта, че жените отделят различни феромони по време на овулация – сигнал, че са по-плодовити, който ги прави по-привлекателни за другите.

Въпреки това обаче анкета сред 1000 американски студенти сочи, че 96% от жените и 87% от мъжете частично или напълно премахват окосмението там долу.

75% от хората, които бръснат интимната си област, обаче са имали генитален сърбеж, а 40% са имали обрив поради това. Според експертите липсата на пубисни косми е и пряко свързана с полово предавани инфекции, в това число гонорея и хламидия.

Най-често срещаните генитални наранявания според Спешните отделения в САЩ са пряко следствие на бръсненето на гениталните косми, поради това действително натуралният вид се сочи за най-безопасен от експертите. Ако все пак не искаме окосмение долу, е необходимо да се вземат предпазни мерки.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.