Водещите новини
Home » Живот » Историята на най-необичайната двойка: женихът е на 24, булката е на 85 /Снимки/
Историята на най-необичайната двойка: женихът е на 24 булката е на 85 /Снимки/

Историята на най-необичайната двойка: женихът е на 24, булката е на 85 /Снимки/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Днес неравностойните бракове са много често срещани. Затова и числата не са изненадващи.

Затова от 365 Новини решихме да ви разкажем за една семейна двойка, която стана известна по целия свят. Младоженецът е само на 24 години, а булката на 85. Разбира се, това предизвиква възмущение сред всички.

Интернет потребителите ги обсъждат с голям ентусиазъм. Както знаем, в Китай има закон за едно дете. Заради това много родители, за да избегнат глобата, изоставят децата си, особено момичетата, които трябва да оцелеят по някакъв начин в селата.

необичайна-двойка

85-годишната булка на име Танг цял живот спасява такива деца. По всякакъв възможен начин им помага да се изправят на крака. Красивият Джанг е един от осиновените й синове.

Днес той работи в пожарната. А миналата година младежът предложил брак на баба Тан.

Защо „бабата“ има толкова голямо значение за 24-годишния Джан Джиаганг и каква е връзката между тях?

Джанг ДжиягангСпоред съобщенията Танг Кайини първоначално е чистачка в народната болница на окръг Фени. От 1983 г. тя осиновява бебета, изоставени близо до болницата, едно след друго. За 30 години тя осиновява 39 изоставени бебета. Преди да ги даде официално за осиновяване, тя се е грижела за бебетата, оформяла е документите за тях и ги е отглеждала с любов. 

Точно преди 24 години, тя е открила Джан Джиаганг, който също е бил изоставен, заради китайските закони. Добрата баба е осиновителка на 6 деца, а през 2001 година, когато тяхната история набра популярност, офицерите и войниците от пожарно-спасителната бригада на окръг Фени решиха да субсидират братята и сестрите на Джан Лин и Джанг Джияганг, да платят за тяхното обучение и да изпратят книги и канцеларски материали.

Изминаха двайсет години. Главният човек, отговарящ за пожарната спасителна бригада на окръг Фени, се е сменял седем пъти и пожарникарите се сменят един след друг, но финансирането им никога не спира. На Нова година и празниците, децата също се водят в бригадата на вечеря, за да могат да усетят грижите и топлината на обществото.

„В сърцето ми баба ми компенсира майчината любов, а пожарникарите компенсираха любовта на баща си.“ Джан Джияганг каза, че всеки път, когато училището започне, пожарникарите ще купуват училищни чанти и канцеларски материали и ще ги носят в училище, за да се запишат, така че те се чувстват особено в безопасност.

Трогателна историяВ очите на Джан Джияганг пожарната е „вторият дом“, а да бъде пожарникар е мечтата му. През септември 2016 г. Джан Джияганг завършва гимназия. Като взе предвид реалното положение на семейството, между продължаването на обучението и постъпването в армията, за да служи на страната (по това време пожарникарите все още бяха под системата на военна служба), той избра последният и станал пожарникар. Назначен в градската пожарна бригада Pingxiang.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.