Водещите новини
Home » Свят » Испански невролог: Апокалипсис с 3,5 млрд. жертви от вирус до 10 г.
Испански невролог: Апокалипсис с 3 5 млрд. жертви от вирус до 10 г.

Испански невролог: Апокалипсис с 3,5 млрд. жертви от вирус до 10 г.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Голямата опасност е навлизането на човека все по-дълбоко в територията на дивите животни.

„Имайте предвид, че сега патица, заразена с вирус в Тайланд, е опасност за който и да е квартал в Испания след няколко часа. Ако не изглежда вероятно, тогава вижте за този вирус, предаден от прилеп в град в Китай, за който никога не бяхме чували“, припомни испанскя невролог Хуан Фуейо за огнището на коронавирусната зараза в Ухан, пише Дарик.

Коронавирусът зарази 103 милиона души и причини смъртта на над 2 милиона пациенти в света, но това е нищо в сравнение с прогнозата, направена от испански невролог в книгата му „Вирусно: Историята на вечната борба на човечеството с вирусите“. Той е Хуан Фуейо, а написаното от него смразява кръвта: „Много е възможно нашето поколение да види апокалипсис и как вирус убива 3,5 милиарда души през следващите 10 години“.

В подкрепа на своята теория експертът припомни на „laSexta Noche“, че „в началото на 20-ти век 500 милиона души са били заразени с т. Нар. испански грип, а населението в света е било четири пъти по-малко“. Понастоящем „има много пренаселеност в градовете и това е големият проблем – глобализацията“, каза той.

Експертът предполага, че пандемията, която може да пристигне след няколко години, може да бъде много „по-смъртоносна“ от настоящата. Той подчертава, че коронавирусът почти не е заразил децата и „много е уважавал младите хора“. Поради тази причина той прогнозира, че „ако пристигне вирус на едра шарка, който е по-смъртоносен и има характеристиката да заразява по-големи части от населението, това ще бъде много по-сериозно“.

Роденият в Астурия и живеещ в САЩ доктор призова политиците да „забравят за политизирането на неща като носенето на маски и ограничителните мерки“.

Управляващи и опозиция трябва да работят заедно и едно от най-важните неща, които трябва да се направят, е да се създаде комисия срещу пандемията и то в Европейския съюз, смята докторът.

„Нуждаем се от план за пандемична атака подобен на този, който имаме за предотвратяване на атаки с ядрено оръжие. Нуждаем се от маневри и учения, но вместо военни, да бъдат пандемични. След като бъде открит вирус, да се знае в кои лаборатории светва червената лампа, къде се подготвят тестовете, кой ще създаде ваксината и кой ще отговаря за карантините в световен мащаб“, заключи той.

Превод и редакция: DarikNews

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.