Home » Здраве » Имате ли подобни червени бенки по тялото? Трябва да знаете какво означава това!
Имате ли подобни червени бенки по тялото? Трябва да знаете какво означава това!

Имате ли подобни червени бенки по тялото? Трябва да знаете какво означава това!

Специфичните петна по кожата са бенки, които са често срещани бенки и често пъти тези червени петна се появяват върху кожата на хората между 40 и 45 годишна възраст.

Въпреки това, те могат да се появят в юношеска възраст или детска възраст. Всъщност цветът е това, което създава по-голямо безпокойство в хората и голяма част се подлагат на операция, за да ги отстранят предимно защото им изглежда грозно.

Традиционното им име е „рубинени точки“, което идва от техния цвят.

Научното е хемангиом. Но какви са тези точки? И по-важното е, има ли някакъв начин, различен от операция, за да ги премахнете? Представляват тъкaн нa кpъвoнoceн cъд, запълнена c кpъв и акo oбикнoвeнитe бeнки ca кoжни oбpaзyвaния, тo чepвeнитe ca някoлкo мaлки или eдин paзшиpил ce кpъвoнoceн cъд.

Вижте и това: Откриха в манастир забравена рецепта за здраво сърце, от преди 800 години-Актуална е и днес и помага на хората

Ако се притеснявате за червените бенки?

Това са доброкачествени тумори, т.е. не са канцерогенни или нещо подобно и няма от какво да се притеснявате. Независимо от това, някои намират тези малки точки за досадни всеки път, когато искат да носят деколте или потници.

Кога да се потърси медицинска помощ

Ако забележите някакви промени в начина по който изглежда /уголемяване, промяна на формата/, трябва да си уговорите преглед при Вашия лекар, който ще бъде в състояние да изключи сериозни състояния, като например рак на кожата.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Коментари

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.